Gå direkt till Nyheten (Julkul med full sysselsättning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Julkul med full sysselsättning

Publicerad lördag, 25 november 2017, 14:36 av Mikael Ingebäck

Julkul-2Det var bra drag i tomteverkstaden i Sockerbruket när familjer samlades för att julpyssla tillsammans.

För åttonde året i rad och i nya lokaler arrangerades Julkul i sockerbruket. Det är ett samarbete mellan Ung i Lidköping, Barn och fritidsprogrammet och Studiefrämjandet. Barn och vuxna, alla var välkomna och familjerna strömmade till för att få ny julinspiration och en trivsam stund tillsammans. Det tillverkades pins, tecknades julkort, producerades granar i alla tänkbara material och mycket mycket mer.

Julkul-4-Jag valde den blåa färgen för jag visste inte att det fanns grön.  Nästa blir grön, berättar Naomi Börjesson. Här tillsammans med hela familjen. Lillasyster Aimee, mamma Andrea och pappa Christian.

Nytt för i år är samarbetet med Barn och fritidslinjen. Åtta elever har varit med att ta fram idéer att sysselsätta besökarna med. För eleverna, som blir barnskötare efter studenten, är det viktigt att omsätta det teoretiska till praktik och dom anser att detta är ett bra tillfälle att få komma ut och jobba i verksamhet.

Julkul-3Läraren på Barn och fritidslinjen Maria Lantz och eleverna i Åk 2, Alma Bolander, Kajsa Blomstrand och Sanna Jensen. Här är de uppställda framför dagens längsta kö, den till julgruppstillverkningen.

-Vi vill ha glada människor och lyckliga barn och vi är mycket nöjda med att så många dyker upp. Vi räknar med ungefär 300 personer, säger Anna Gunnarsson, Arrangör, Ung i Lidköping.

Julkul-5-Det är riktig löpande bandproduktion. Vi räknar med att det blir en 200 pins iaf, säger Andreas Hansen ifrån studiefrämjandet och övervakar David Ajetis handtag vid pins-pressen.

Musik-klassen 9c på Dalängskolan står för försäljning av fika. Dom har bakat sen i Onsdags och dom har tänkt på allt. Det finns Laktosfria kärleksmums, Glutenfria Hallongrottor och muffins i överflöd. Målet är en klassresa och även om det inte är spikat så lutar det åt Krakow.

Julkul-1Amanda Fahlgren, Elin Strömberg, Unn Henningsson, Irma Zettervall och Alwa Broberg säljer himmelska bakverk samt kaffe och saft för fulla muggar. Faller det väl ut så väntar Krakow i vår.

Julkul-2-Jag satte ljuset lite längre ifrån blomman så den inte bränns. Sen valde jag en tomte och en blå blomma, berättar William Jansson, julpysslare av rang. På bilden syns han tillsammans med Lillebror Alfred och Mamma Kristina.