Gå direkt till Nyheten (Nyårsfirande: Laser i stället för raketer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nyårsfirande: Laser i stället för raketer

Publicerad torsdag, 16 november 2017, 16:07 av Björn Smitterberg

fyrverkerilop_2014Lidköpings kommuns nyårsfirande kommer att få ett ljusspel med laserstrålar i stället för nyårsraketer. Miljökrav ligger bakom förändringen.
Arkivbild: Nyårsraketer i Lidköping – ett minne blott?

– I år kommer Lidköpings kommun att bjuda Lidköpingsborna på en helt ny upplevelse under nyårsfirandet. Torget och Rådhuset kommer stå som värd för en lasershow som ska ersätta det traditionsenliga nyårsfyrverkeriet som tidigare skjutits upp från Lidans östra sida, skriver Anna Ohlin Ek vid Lidköpings kommun i ett pressmeddelande.

– Nyårsfirandet inleds på samma sätt som tidigare år med diktläsning och musikunderhållning från Rådhusbalkongen för att sedan kulminera på tolvslaget med årets nyhet, en spektakulär lasershow. Denna kommer utgå från Rådhuset och med laserstrålar, färg och musik skapa en magisk upplevelse på och över torget för att fira in det nya året.

Showen kommer även genomföras på nyårsdagens eftermiddag för att ge de som inte haft möjlighet att ta sig till torget på nyårsnatten, en chans att uppleva evenemanget.

lasershow

Bakgrunden till beslutet kommer ur kommunens vision om att vara en hållbar och välkomnande kommun och viljan av att erbjuda lidköpingsborna något nytt och spännande på nyår.

– Nyårsfirandet i Lidköping har en gedigen tradition och vi har kört nyårsfyrverkeriet i många år. Efter heta debatter de senaste åren kring fyrverkeriernas vara eller icke vara vill vi tillmötesgå och testa andra alternativ och sedan utvärdera. Det kommer bli något helt nytt och spektakulärt och vår förhoppning är att en lasershow kommer uppskattas av kommunens invånare, säger Anna Ohlin Ek, på Kultur & Fritid, Lidköpings kommun, som står som arrangör av nyårsfirandet.

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linus Karlström
Gäst
Linus Karlström
16 november, 2017 04:39

Skitbra! Inte nog med att ljusshowen och musiken blir bättre synkad än vad fyrverkerier och musik någonsin kan bli, nu slipper alla djur runt omkring bli skrämda till döds också. Förbjud fyrverkerier också så blir det perfekt.

Zäta
Gäst
Zäta
16 november, 2017 11:16

Klart att en högljud minoritet av okunniga miljömuppar ska få bestämma,allt är som vanligt…..

RGR
Gäst
RGR
17 november, 2017 11:57

Har man sett ett fyrverkeri har man sett alla.
Detta är ett bra alternativ.

Jonas
Gäst
Jonas
17 november, 2017 01:51

Ett mycket bra beslut! I ett modernt samhälle har fyrverkerier spelat ut sin roll. Och angående Zätas kommentar så är jag övertygad om att det är betydligt fler än vad hen tror som tycker att ett stopp för fyrverkerier är bra.

Irene
Gäst
Irene
17 november, 2017 10:16

Då får vi ordna vårt eget fyrverkeri då, och sen slipper vi att ta oss ner till torget för en ljusshow vill jag inte se-