Gå direkt till Nyheten (Torggranen står i Lasses trädgård)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Torggranen står i Lasses trädgård

Publicerad tisdag, 14 november 2017, 12:23 av Mikael Ingebäck

Årets-julgran-2Årets torggran är funnen. Det är en tät och fin gran i glada nyanser och med kottar i toppen.

För 30 år sedan kom Lasse Anderssons fru Eva hem med två små granplantor. De planterades i trädgården med ville inte ta sig. Lasse flyttade då den ena närmare huset och under några år vände han på den för att den skulle växa jämnt, något han själv säger att man egentligen inte skall göra. Hur som helst verkade det fungera, för medans kompisplantan dog så växte det nu ensamma lilla trädet till den massiva pjäs som i år skall lysa upp medborgarnas torg och hjärtan i vintermörkret.

Årets-julgran-1Lasse och Eva Anderssons Sjöskogsgran i väntan på domens verkställande under tisdagen nästa vecka, då kommer kommunens skarprättare och förväntas göra processen kort.

Lasse Andersson ville skänka granen redan förra året men då var det inte aktuellt. I år gjorde han ett nytt försök och efter en kortare inspektion så stod saken klar. Årets torggran var funnen. Det är en tät och fin gran i glada nyanser och med kottar i toppen. Även om den gör sig fint i trädgården hemma hos Lasse och Eva Andersson så har de kanske rätt i att den proportionerligt gör sig bättre på Nordeuropas största torg.

Årets-julgran-3-Det är lite synd på det duvpar och de rödhakar som haft sitt bo i granen men jag har fixat fågelbon till dom istället, berättar, Lasse Andersson, årets donator av torggran.