Gå direkt till Nyheten (Avslag på ansökan om TV-övervakade bussresor)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 oktober 2018
  1. Dagens namn:
  2. Antonia och Toini
  3. I morgon:
  4. Lukas

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Avslag på ansökan om TV-övervakade bussresor

Publicerad måndag, 13 november 2017, 13:54 av Björn Smitterberg

Söne Buss AB har ansökt om att få ha kameror ombord på bussarna som går på tre linjer i Lidköping, detta i syfte att motverka brott. Länsstyrelsen avslår dock ansökan med motiveringen att inget brott tidigare skett på linjerna och det heller inte uppges särskild risk för brott.Söne Buss har ansökt om kameraövervakning av bolagets tre bussar som trafikerar linjer 131 (Lidköping–Söne och omvänt), 138 (Häggesled–Lidköping och omvänt) och 139 (Lidköping–Nore–Otterstad och omvänt).

– Risken för intrång i den personliga integriteten är påtaglig och förstärks ytterligare genom att bolaget vill förena kameraövervakning med bildinspelning, skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

– Bolaget har uppgett att någon brottslighet inte har förekommit. För att få tillstånd till kameraövervakning krävs det att bolaget kan visa att den plats som ska övervakas är brottsutsatt. Eftersom någon brottslighet inte ägt rum i bolagets bussar och det inte heller har framkommit att risken för att brott ska inträffa är överhängande kan bolaget inte anses ha visat att det finns ett övervakningsbehov.

 

1 kommentar

  1. Maria

    Då tycker jag att beslutsfattarna ska komma ut i bussförarnas vardag!

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet