Gå direkt till Nyheten (Filmkväll med idrottsprofiler som talar ut om prestationens pris)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 oktober 2018
  1. Dagens namn:
  2. Antonia och Toini
  3. I morgon:
  4. Lukas

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Filmkväll med idrottsprofiler som talar ut om prestationens pris

Publicerad söndag, 12 november 2017, 07:51 av - Inskickat material

idrottshistoria_lopAtt vinna är varje elitidrottares mål och mening.
Men hur är det egentligen att leva mitt i striden om topplaceringarna?

Efter en visning av filmen Borg på måndag kväll i Lidköpings Folkets Hus möter de framgångsrika idrottsprofilerna Anders Järryd, Karin Johansson och Jesper Eriksson idrottspsykolog John Dohlsten i ett samtal om prestationens pris.

Filmen Borg, som hade premiär tidigare i höst, är en film om hur legender formas ur rivalitet, vänskap och glamour i en tid då allt är möjligt. Sverrir Gudnason som Björn Borg gör resan från Södertälje till världseliten, och utkämpar sin största kamp i mötet med den amerikanska
supertalangen John McEnroe (Shia LaBeouf).

En hel värld engagerar sig i deras rivalitet och vi får en nära inblick i hur lyckan håller sig på avstånd, även hos den som får ta klivet högst upp på pallen.

sportsamtal Prestationskraven är bekanta för alla tre idrottsprofiler som gästar måndagens filmsamtal – tennisstjärnan Anders Järryd, OS-kanotisten Karin Johansson och bandykungen Jesper Eriksson.

Efter filmvisningen på Folkets hus på måndag kväll samtalar de om egna erfarenheter och om hur vi kan förbättra villkoren för unga idrottare och andra talanger med idrottspsykolog John Dohlsten.

Arrangemanget presenteras av Filmforum Skaraborg och Lidköpings Folkets Hus i samarbete med samtalsgästernas klubbar Lidköpings kanotförening, Villa BK och Lidköpings tennisklubb.

Klockan 17 öppnar foajén för mingel med tilltugg. Filmen startar kl. 18 och samtalet beräknas vara klart strax före 21.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet