Gå direkt till Nyheten (Storsatsning kan ge Grästorp skidtunnel)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 10 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Storsatsning kan ge Grästorp skidtunnel

Publicerad onsdag, 08 november 2017, 11:45 av Redaktionen

Arena Skubbet blir det nya projektnamnet för förstudien av det aktivitetscenter med inomhusskidanläggning som kan bli verklighet i Grästorp i framtiden.
Det skriver Grästorps kommun i ett pressmeddelande i dag.

Projektgruppen har nyligen enats om namnet som de menar är både enkelt och lokalt väl förankrat.

Under tisdagens möte visade skidexperten Per-Åke Yttergård hur en framtida tunnelsträckning kan komma att se ut om projektet blir verklighet. Yttergård är ett känt namn inom Svenska Skidförbundet och var med och byggde Sveriges första skidtunnel i Torsby 2006.
– Han är en väldigt viktig del i vår förstudie, säger Mona Wesslèn, projektledare för förstudien av Arena Skubbet.

Även Johan Engström från Svenska Turistrådet Västsverige fanns på plats under tisdagens möte där han gav tummen upp för idén om Arena Skubbet. Han menar att en arena kan få ett högt attraktionsvärde för såväl turister som för lokal invånare. Dessutom ligger konceptet helt rätt, såväl geografiskt som i tid.
-Under arbetets gång kommer Johan Engström både följa och stötta oss i processen eftersom den ligger helt i deras intresse, säger Mona Wesslén.

Under tisdagens möte informerade Per-Åke Yttergård om byggmaterial som bland annat betong, komposit eller plåt kan bli aktuella som byggmaterial vid ett skidtunnelbygge. Projektgruppen kommer ta fram en jämförelsebild för att välja fram det bästa alternativet för byggmaterial. Projektgruppen består av åtta deltagare från kommun, Näringslivssamverkan Grästorp, förening och entreprenörer. De hoppas ha ett första utkast av förstudien klar till årsskiftet.

– Det är många delar som ska fasas ihop i förstudien av Arena Skubbet som består av skidtunnel, inomhusarena, utomhusmiljö och utomhusaktiveter. Men vårt arbete går enligt tidsplanen. En sak som vuxit sig starkare under arbetets gång är att utveckla tillgänglighetsperspektivet då vi tror att detta kan vara en nyckel till framgång, säger Mona Wesslén.Förstudien Arena Skubbet finansieras helt av EU-medel med drygt 380 000 kronor via Leader Nordvästra Skaraborg.