Gå direkt till Nyheten (Slättens förkämpar krigar vidare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Slättens förkämpar krigar vidare

Publicerad lördag, 04 november 2017, 11:14 av Redaktionen

LischCon-5För andra året i rad utkämpas slaget om LischCon i sockerbruket och alla är välkomna.

För tre år sedan flyttade föreningen Slättens förkämpar till sin lokal i Sockerbruket och de cirka 25 medlemmarna inriktar sig på kortspel, figurspel och brädspel. Idag har de för avsikt att visa sin bredd och välkomnar potentiellt nya medlemmar och andra nyfikna till öppet hus mellan klockan tio och fyra.

LischCon-2-Vi i föreningen har ungefär samma inriktning och är ganska samspelta. När någon kommer med något nytt spel så är vi alla nyfikna, säger Fredrik Löfqvist, samtidigt som han ställer upp sina prydligt målade alster i form av små tennfigurer i spelet Konflikt 47`.

Föreningen har funnits och verkat sedan 2005 och det är andra året som LischCon går av stapeln. Föreningen som lever på bidrag anordnar konventet i och med Sveroks spelvecka som varje år sammanfaller med höstlovet. Exempel på spel som kommer spelas under dagen är Legends of the five rings, Net runners, Western, Konflikt 47`, Shadow wars och Captain Sonar.

LischCon-4-Vi vill gärna visa upp oss och vår verksamhet, både för invånarna, kommunen och Sverok, säger Fredrik Lönnqvist, ordförande i Slättens förkämpar, samtidigt som han förbereder figurspelet Western.

Sverok är Sveriges största ungdomsförbund. 101 000 medlemmar i 3 600 föreningar över hela landet samlar, utvecklar och sprider spelhobbyn. I Sverok startar och driver ungdomar sina egna föreningar på egna villkor och skapar verksamhet tillsammans. Rollspel, lajv, brädspel, figurspel, e-sport och LAN utgör de huvudsakliga verksamheterna bland många andra.

LischCon-3– Det är svårt att vara trevlig och tacka för en god match efter en förlust, menar Anders Hoff, t.h. Tillsammans med Oskar Bladh förbereder han kortspelet Legends of the five rings.

LischCon-1Medlemmarna i Slättens förkämpar ser med spänd förväntan fram emot en trevlig dag. Fr.vä. Ordföranden Fredrik Lönnqvist, Oskar Bladh, Björn Salgren, Anders Forsberg, Fredrik Löfqvist, Anders Hoff och Sakarias Sensson.