Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: När det rör ihop sig)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 10 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: När det rör ihop sig

Publicerad fredag, 20 oktober 2017, 11:40 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Ska det röra ihop sig – ja då ska det tydligen vara rejält. Torsdagen var en sådan där dag – som säkert kan kallas för något nedlåtande. En dag då man snurrar runt och jobbar med allt möjligt, men det verkar ändå inte som om något blir färdigt. 

Det började tidigt. Har du allt med dig nu då, sa hustru när redaktören skulle ta sig till jobbet.
– Ja, svarade redaktören bestämt.
Det var naturligtvis fel svar.
Kvar i bostaden stod ryggsäcken med jourdatorn och kameran. Den användes på onsdagskvällen och hamnade sedan hemma.
Felet upptäcktes inte förrän redaktören kom till jobbet på torsdagen, tände ljuset och upptäckte att där fanns inte ryggsäcken med det viktiga innehållet. Kameran skulle ju användas någon timme senare. Reservkameran då, den stod ju också på skrivbordet i bostaden.
Så det var bara att vända hem igen.
Gissa hustrus kommentar…

Redaktören träffade på ett av målarfärg nedfläckat kommunalråd emeritus. Kjell Hedvall. Han målar om sitt hus och har stått på ställningar och stegar men har nu nått marknivå på sitt hus.
– Det är faktiskt välhållet, sa Kjell Hedvall. Husets äldsta delar – där jag sover – är från 1709 och nyaste delen är från 1906. Det är indränkt i linolja efter alla målningar under årens lopp. Det är tur för ett av hörnen uppskattas mycket av hundar… Ibland tvättar jag av hörnet med högtryck.
Man kan undra hur det känns – att ha varit i centrum i Lidköpingsfrågorna i så många år – och nu inte bli tillfrågad?
Redaktörens förhoppning är dock att Kjell Hedvall skall göra något med sitt bildarkiv, det är Lidköpingshistoria.

På torsdagen kom det som skulle bli den samlade bilden av Power Big Meet.
Redaktören tillåter sig vara lite kritisk. Det kraftfulla sommarmötet var ett bra arrangemang så varför be om ursäkt? Ja, nu bad ingen om ursäkt bokstavligt talat men hela redovisningen handlade om att besvara och bemöta kritik.
Redaktören känner lite saknad av KulturBrukets samlade kompetens – här hände saker tillsammans med motsvarigheten vid turistbolaget. Tyvärr är den kompetensen i stor utsträckning splittrad och spridd på olika verksamheter nu.

Många vill att cruisingen skall gå via Nya Stadens torg. Det går med några hundra deltagare. Enligt Polisens beräkningar var det kanske 6.000 med i cruisingen vid Power Big Meet. En fjärdedel av deltagarna betalade aldrig utan smet in och smet undan avgiften på 40 kronor. Tala om snikenhet.

En idé är att flytta Power Big Meet, att det ska hållas helt på flygfältet, och bara ha någon cruisingrunda i Lidköping….?

Sveriges Gladaste Moderat.
Så har Rasmus Möller skrivit på sina nya visitkort, han är ju sedan några veckor oppositionsråd.

Pressinformationen kommer i fortsättningen att levereras från kommunstyrelsen, och inte dess arbetsutskott.
Jonas Sundström vill ha det så för det ör för mycket som egentligen inte är klart vid arbetsutskottsmötena. Rasmus Möller  vill – med instämmande av Kajsa Ezelius – ha flyttningen från arbetsutskottet av demokratiskäl. Det är nämligen fler partier representerade i kommunstyrelsen – fler delade meningar kan komma till tals.
Bra argument alltihop.

/God Helg

 

En kommentar på “Hört på stan: När det rör ihop sig”

  1. Abpot skriver:

    -Det man inte har i huvudet får man ha i benen sa min mamma var gång jag glömt något då jag bodde där. Gissar att Redaktörens hustru yttrade detta då Redaktören återvände till sitt hem återigen…

Kommentarerna är stängda