Gå direkt till Nyheten (Stipendiekonsert med DlG i Vara konserthus)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 17 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hildegard och Magnhild
  3. I morgon:
  4. Orvar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stipendiekonsert med DlG i Vara konserthus

Publicerad tisdag, 17 oktober 2017, 10:26 av Redaktionen

På söndag bjuder Lill-Ingvars stiftelse och Vara Konserthus ungdomsstorband Next Generation Big Band in till en stipendiekonsert där kvällens ensembler tolkar ABBA. Under konserten medverkar De La Gardiegymnasiet och Vara Konserthus residensartist Bengan Janson. Lill-Ingvars stiftelse delas i år ut till två stipendiater: Next Generation Big Band och trumpetaren Carl-Johan Fåglefelt.

Lill-Ingvars stiftelse och Vara Konserthus ungdomsstorband Next Generation Big Band bjuder in till stipendiekonsert tillsammans med kör och solister från musikprogrammet på De la Gardiegymnasiet. Stipendiekonserten ges för tolfte året i rad och i årets konsert tolkar ensemblerna ABBA och bjuder på gott sväng och glada tongångar.

Lill-Ingvar (Ingvar Andersson) var känd för sin dansorkester som var aktiv i drygt 40 år från 1950-talet och fram till och med 90-talet, därför har även dragspelsmusiken sin givna plats i denna konsert och vi får se dragspelsvirtuosen tillika konserthusets residensartist Bengan Janson.

I år utdelas två stipendier från Lill-Ingvars stiftelse, ett till Next Generation Big Band och ett till Carl-Johan Fåglefelt för sitt särskilt framstående musicerande med trumpeten som sitt instrument.

– Jag tycker det är väldigt roligt och hedervärt att det är ungdomar som uppmärksammas och får ta emot årets stipendier. Både Carl-Johan Fåglefelt och hela Next Generation Big Band är väl värda uppskattningen de får från Lill-Ingvars stiftelse, säger Ralph Soovik, producent för Next Generation Big Band på Vara Konserthus.

Next Generation Big Band utgörs av ungdomar från hela Västra Götalandsregionen och har funnits i fyra år. De medverkar årligen vid festivaler och som storband åt Bohuslän Big Band. Musikprogrammet på De la Gardiegymnasiet i Lidköping har kommit att bli en ledande musikutbildning i Skaraborg och har nu funnits i 10 år.

Konserten leds av Next Generation Big Bands egen producent och konstnärlige ledare Ralph Soovik