Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsryttare tävlade i högsta klasserna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingsryttare tävlade i högsta klasserna

Publicerad Monday, 16 October 2017, 07:08 av Redaktionen

Nils-Stridh-Svensson-och-Rameo-(2)-(002)Helgens avslutande tävlingsdag fick 235 ekipage på startlinjen i kampen om placeringar, rosetter och meetingpris i dagens tre klasser.
Birgitta Ekmark rapporterar om de avslutande tävlingarna i LRK-anläggningen.Vädrets makter stod oss bi och vi slapp nederbörd, vilket alltid är trevligt. Hemmaklubben hade glädjen av att se LRKekipage på startlinjen i alla tre klasserna. Tänk att numera ha så duktiga ryttare och flera som är med och slåss om segerrosetterna i de högsta klasserna, en fantastisk utveckling bland klubbens privatryttare. Avslutande klassen fick en mycket spännande omhoppning, där alla ekipagen vågade satsa på seger men bara en red hem segerrosetten och täcke.

Klass 6 Hinderhöjd 1,20 m

Dagens första klass startade klockan 8 med 56 ekipage på startlinjen och 19 i unghästen. Det innebar 14 placeringar att tävla om. Klassen var en A:0/A:0 med två faser, som innebär en grundomgång där omhoppning rids om den första är felfri.

Klassen fick 23 dubbelnollor och vanns av klassens absolut sista startande ekipage: Josefine Bystedt, Onsala Ryttarförening, med hästen Milli Reewe. Ekipaget låg som en rem över hindren i mycket högt tempo och satsningen höll hela vägen med en målgång på tiden 29,78 s.

Malin-Astrell-och-Galadriel-(002) Malin Astrell på Galadriel. Foto Rebecka Ekmark, bilden är klickbar till större format.

Hemmaklubben hade idag 5 ekipage på startlinjen och bäst i denna klass lyckades Malin Astrell med sin häst Galadriel. De gjorde en fin runda i bra tempo med bra vägval och klämde in sig på en fin 10e plats.

Klass 7 Hinderhöjd 1,30 m AGRIA-cup

Denna klass, som var dagens största, hade 85 starter och 14 i unghästklassen och därmed 22 placeringar att kämpa om. Klassen var en A:0 som innebär en bana, minst fel och snabbast runt vinner. Banan såg bedrägligt lätt ut, men hade sina böjda spår och noggranna vägval var av största vikt för att ge hästen chansen att klara hindren. LRK ställde upp 8 ekipage på startlinjen som alla gjorde fina insatser. Klassen vanns av samma ekipage som vann gårdagens 1,30-klass: Arnold Assarsson, Loviseholm Sporthästklubb Örebro, med hästen Carter MB. De gjorde en fin runda som först inte såg särskilt snabb ut men hästen är storgalopperad och vägvalen var tillräckligt korta för att få snabbast tid: 54,19 s. och därmed segerrosetten.

Matilda-Löfberg-och-Pebbles-Beach-(002) Bästa hemmaryttare blev duktiga Matilda Löfberg som idag startade denna klass med hästen Pebble Beach, liksom igår gjorde en felfri runda. Idag räckte det till en fin 14e plats, efter en väl genomförd runda i säkert tempo och runda fina språng. Foto: Rebecka Ekmark. Bilden är klickbar till större format.

Klass 8 Hinderhöjd 1,40 m KSAB-Cup

Helgens sista klass var en Winning Round med 40 ekipage på startlinjen. Det innebär att alla felfria i grundomgången går vidare till omhoppning, som rids efter alla ridit grundomgången. Där sätts startordning efter tid i grundomgången, där den som har snabbast tid får fördel att starta sist. Det var ett starkt startfält där många aspirerade på segerrosett och täcke. LRK hade 5 ekipage på startlinjen som alla gjorde fina ritter och tre gick vidare till omhoppning tillsammans med 14 andra för att slåss om segern och de tio placeringarna som klassen hade.

Nils-Stridh-Svensson-och-Rameo-(2)-(002) Nils Stridh-Svensson på Rameo. Foto Rebecka Ekmark. bilden är klickbar till större format.

Först ut i omhoppningen, som bestod av totalt 8 hinder/språng, var LRKs Nils Stridh-Svensson med sin stora häst Rameo (SWB). Nils var modig och satsade allt på seger. Rameo är en gigantisk häst, men visade det sig förvånansvärt vändbar och snabbsvängd. Banan gav utrymme för att korta vägarna i svängar och hade en lång raksträcka mellan de två sista hindren där frågan var hur fort man vågar rida på utan att språnget över sista hindret blir flackt och man river. Nils taktik höll hela vägen och ekipaget hade en halsbrytande fart mot sista hindret, men Nils gjorde en förhållning ett galoppsprång före och lyckades flyga över sista hindret och gick felfri i mål. Fantastik insats av Nils och Rameo. Nu hade ekipaget satt press på resten av startfältet. Den som ville vinna måste satsa allt och den som lyckades bäst var Stina Lilje, Jump Club RF, med hästen Hot Stuff. Ekipaget valde högt tempo och korta vägval som höll, tillsammans med en halsbrytande fart mot sista hinder och över och tog hem segern och därmed meeting-priset för bästa 1,40-ekipage i helgens båda klasser.

Fantastisk insats av detta duktiga ekipage. Nils kan vara mycket nöjd med sin insats som räckte till en fin fjärde-plats, och gav hemmapubliken en mycket spännande omhoppning med totalt 9 dubbelnollor bland de tio placerade.

Så var helgen till ända och vi har haft en fin tävlingshelg med spännande tävlingar en hemmaseger och flera fina placeringar av våra egna ryttare. Tack till alla våra hemmaryttare som i helgen gjort fina insatser på banan och alla fantastiska funktionärer som gjort detta möjligt och all publik som gästat oss och ramat in tävlingarna på ett härligt sätt. Välkomna tillbaka nästa gång!