Gå direkt till Nyheten (Länsstyrelsen kranmärker verksamheten)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Länsstyrelsen kranmärker verksamheten

Publicerad måndag, 16 oktober 2017, 10:26 av Redaktionen

vattenverk_skyltLänsstyrelsen Västra Götaland väljer att kranmärka hela sin verksamhet och stoppar nu inköp av vatten i flaska. Vatten är en av våra viktigaste resurser. I länet har vi ett bra dricksvatten samtidigt som arbetet pågår med att skydda och förvalta de dricksvattenresurser vi har.

I arbetet med att ställa om länet för en fossilfri framtid 2030 tar nu myndigheten ett steg i rätt riktning med kranmärkning för den egna organisationen. Länsstyrelsen har cirka 800 medarbetare på åtta orter i länet. Och nu är det stopp på inköp av vatten i flaska.

– Vatten är vårt viktigaste livsmedel, och nu har vi beslutat att buteljerat vatten inte längre ska serveras på Länsstyrelsen Västra Götaland, säger landshövding Anders Danielsson.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning av verksamheter som endast använder sig av kranvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten.

–Att välja kranvatten i stället för flaskvatten är ett enkelt sätt att bidra till en bättre miljö. säger Henrik Kant, direktör på Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad. Genom kranmärkningen tar verksamheter ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten.

Pressmeddelande