Gå direkt till Nyheten (Funktionshindrade ”glömd” grupp i kommunens planarbete)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 23 september 2018
  1. Dagens namn:
  2. Tekla och Tea
  3. I morgon:
  4. Gerhard och Gert

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Funktionshindrade ”glömd” grupp i kommunens planarbete

Publicerad torsdag, 12 oktober 2017, 11:30 av Björn Smitterberg

Just nu pågår insamling av synpunkter på det förslag till översiktsplan för Lidköpings kommun som utarbetats. Vård- och omsorgsnämnden påpekar att man i förslaget inte med ett ord nämner något om funktionshindrade.

Äldreomsorgen finns representerad i förslaget, och gruppen funktionshindrade har förekommit i förhandsdiskussionerna, men saknas nu när förslaget gått ut på remiss.

Lidköpings kommun är nu, sedan några år, väl rustad när det gäller äldreomsorgen. Nämnden konstaterade vid sitt möte på onsdagen att nästan var femte boende i Lidköpings kommun är pensionär.

Lite tuffare är det med boende för personer med funktionshinder. Nya gruppbostäder måste skapas – planen är att få till ett nytt gruppboende vartannat år. Just nu är nästa i planeringsfasen, men platsen är så ny ännu att man inte vill säga var det blir.
– Vi hade samtal med en fastighetsägare i måndags, och det krävs att vi kommer lite längre i våra samtal innan vi kan berätta något, säger Sven-Ove Andersson, förvaltningschef vid Vård- och omsorg.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet