Gå direkt till Nyheten (Mark – en bra affär för kommunen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 23 september 2018
  1. Dagens namn:
  2. Tekla och Tea
  3. I morgon:
  4. Gerhard och Gert

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mark – en bra affär för kommunen

Publicerad tisdag, 10 oktober 2017, 14:06 av Björn Smitterberg

Samhällsbyggnadsnämnden redovisar ett stort överskott i prognoserna för innevarande års bokslut. Ett plus som ser ut att bli 17,2 miljoner kronor – men handlar i första hand om reavinst på försäljning av mark.

Det är inte minst mark som kommunen köpt för länge sedan som stigit i värde och nu ger ett plus. Industrimarken på Kartåsen är exempel på detta, men även en del bostadsmark. Det handlar om ett plus på mellan 14 och 15 miljoner i den här handeln.

Läget är nu sådant att Lidköpings kommun måste agera för att säkra den mark som kan komma att behövas för bostäder och arbetsplatser. Det finns en tidigare plan som efter hand som läget ändras omarbetas. Den senaste dragningen kom på tisdagen.  Det behövs runt 200 nya bostäder per år för att nå målsättningarna till 2030.

Och då behövs mark. Planeringsarbetet för Askeslätts över tvåhundra bostäder har kommit i mål och väntar på slutgiligt beslut av kommunfullmäktige. Bullervallen vid skjutbanorna är inom kort färdig och skall testas innan den godkänns.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet