Gå direkt till Nyheten (Tore Sahlström kåserar om en höstpromenad i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tore Sahlström kåserar om en höstpromenad i Lidköping

Publicerad söndag, 08 oktober 2017, 08:14 av Tore Sahlström

sahlströmhöste-171008Hösten har belägrat Lidköping.
ikon-bildreportage.

Då var den här igen i Lidköping – Hösten, och den har börjat lägga sig så sakteligen över Lidköping. Den av vissa hatade och andra efterlängtad. Den kom lika plötsligt som alla andra år.

sahlströmhöstb-171008

Nu är det dags att ta fram kameran för att ta de klassiska höstbilderna på all de färgskiftningar som naturen visar upp. Det kvittar om du är duktig eller ej – bilderna brukar oftast bli bra på hösten. Jag tog med min kamera och tog en liten promenad under lördagen i vår förtjusande stad. Tycker att Lidköping är lika vacker under alla årstider men, ett lite plus är för hösten som, visar upp ett brett färgbräde av nyanser i stans parker.

sahlströmhöstc-171008

Det är faktiskt vackert när man kikar runt i Lidköping. Nog för att jag inte är skapt för de kalla mörka årstiderna-vem är det mån tro?  Höstens sol kan få både kropp och själ att må bra, och jag tycker det är en magisk tid. Den friska och krispiska luften från en klarblå himmel gör promenaden till en skön avkoppling.

sahlströmhöstd-171008

Vid Idrottsmuséet står Gunnar Wennerbergs herm framför ett färgsprakande träd och tittar ut över ”älva”. Förmodligen väntar han sig en uppvaktning av några ”Lidköpings gluntare” som, ska komma och låta sina stämmor ljuda på hans 200-årsdag.

sahlströmhöstd

Tycker mer och mer om hösten men, det kan också vara en ursäkt för att krypa upp i soffan och slappa och finna sig till rätta med TV-displayen för att ratta in något sportprogram.

Det här är resultatet av min fotorunda i Lidköping- en lördag i oktober månad 2017.

sahlströmhösta-171008

Tore Sahlström har tidigare kåserat om olika saker under sina promenader, bl a om vinter och vår – klicka till en sammanställning.

– Alla bilder i kåseriet är klickbara till större format.

toresahlströmf-171008