Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Frida, en höjdare i Göteborg)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 27 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Frida, en höjdare i Göteborg

Publicerad fredag, 06 oktober 2017, 11:55 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Redaktören har varit i Göteborg.
Det blev dyrt, med bompengar och parkeringsavgifter.
Men det var det värt. Redaktören fick höra Frida sjunga.

Häromåret mötte redaktören Frida – efternamn Engström – och fick göra en liten intervju inför premiären på Läcköoperan om Sara Videbäck. Det var just den Frida som spelade just den Sara.

Nu spelar Frida Engström – som har bopålarna i Lidköping – i huvudrollen i Göteborgsoperans Phantom  of the Opera. Den föreställningen rekommenderas. Redaktören hade tur, för det är inte alla föreställningar som Frida Engström har den tuffa rollen som Christin. Men det var en extra gåva att höra henne. Ja, hela ensemblen är urbra. Och scenerna med alla effekter. Otroligt hur man kan räkna ut allting så att alla hela tiden går nedför en trappa…

Hoppas vi får mer av Frida Engström på Läckö.

Så var det detta med bompeng. För att gå på Göteborgsoperan är det lämpligt att använda parkeringshuset vid Nordstan – invid det stora affärshuset.
Redaktören kör konsekvent fel.
Det blev tre bompengar á 22 kronor innan redaktören hittade in i parkeringshuset.
Varför ska det vara så svårt att skylta. Om en gata har tre filer i bredd – en som pekar på Nordstan, en i mitten som pekar på Sydstan och slutligen en till höger som pekar på parkeringshuset. När man kommer från Röde orm är det ju enkelt, tänkte redaktören.
Om det inte vore för att det pågår ett brobygge. Mitt i den fil som redaktören behövde köra byggs nu en ny bro över Göta älv.
Det gick inte att byta fil i tid, det blev att åka bort till Danmarksfärjorna och vända. Den extra svängen kostade 44 kronor.
På det här sättet har redaktören verkligen bidragit till den satsning i Göteborg som av någon anledning kallas för Västpaketet och inte för vad det är – ett Göteborgspaket.

Tacka vet jag Lidköping, här hittar redaktören. Oftast.

När det regnar kan det numer regna ganska mycket. Jorden blir inte bara varmare, den blir för vår del även våtare. Det här har nu sysselsatt en del forskare. Det räcker inte att bygga skyddsvallar om vattnet ändå kommer från ovan. I en nyligen släppt forskningsrapport föreslås att det skall byggas parker och öppna platser som inte är helt plana, utan har fördjupningar som vattnet kan rinna ned i och sedan ledas vidare.Detta är inte så stort problem för stadsbildningar som lutar. Det gör ju inte Lidköping i särskilt stor utsträckning. Ofta bildas stora sjöar på gator och vägar för att avloppssystemet helt enkelt inte räcker. Därför är det här intressanta tankar som förs fram. Läs gärna.

Nu stundar en helg med många evenemang i Lidköpingstrakten. Det handlar om MC-tävlingar, om mässa för den händige husägaren, om TV-inspelning av gudstjänster, teater på Folkan, opera på Folkan och inte minst om Gunnar Wennerberg som hyllas i Stadsträdgården. Högtryck för Lidköpingsborna alltså.

God Helg

 

3 kommentarer på “Hört på stan: Frida, en höjdare i Göteborg”

 1. Nils Arne Sällström skriver:

  Hej Björn
  Bompeng betalar man bara EN gång även om man passerar flera ”bomar” inom en timme.
  Mvh
  //NAS

 2. Björn Smitterberg skriver:

  Trevlig info. Tack

 3. Stig-Arne Jacobson skriver:

  Redaktören har fullkomligt rätt.
  Avgifter, oönskad Västlänk, för låg bro och mångårigt byggnadskaos kommer att avskräcka alla vettiga personer från Göteborgsbesök.

Kommentarerna är stängda