Gå direkt till Nyheten (Äskar fem miljoner för upprustning – fel, säger Moderaterna)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 23 september 2018
  1. Dagens namn:
  2. Tekla och Tea
  3. I morgon:
  4. Gerhard och Gert

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Äskar fem miljoner för upprustning – fel, säger Moderaterna

Publicerad torsdag, 05 oktober 2017, 18:52 av Björn Smitterberg

Kultur- och Fritidsnämnden beslutade i dag att äska sammanlagt fem miljoner kronor för en förnyelse av löparbanorna på Framnäs IP, samt en förnyelse av konstgräset på konstgräsplanen vid Framnäs. 

Men det är oenighet:
– Varför satsa fem miljoner kronor på en upprustning i stället för att se till att vi bygger helt nya anläggningar, säger Anna Wallgren, Moderat som fick stöd för sin åsikt av Liberaler.
– Vi anser att man bör tänka nytt i stället.

Löparbanorna på Framnäs är så dåliga att om inget görs de närmaste åren kan idrottare skadas. Det gäller även elever – anläggningen utnyttjas mycket av skolor. Konstgräsplanen är efter flera års spel nedsliten och behöver förnyas, och det är viktigt av miljöskäl eftersom det ”gräs” som nu används spiller microplast ut i Vänern.

– Bara det här med microplast är ett skäl att flytta verksamheten från stranden, säger Anna Wallgren.

1 kommentar

  1. Roberth Andersson (SD)

    De rödgröna i Lidköping har sedan länge haft kännedom om löparbannor, konstgräsplan och även badhusets skick. Att fortsätta lappa och laga blir bara kapitalförstöring. Det finns en gräns för när renoveringskostnaderna övergår kapitalkostnaderna för ett nytt t ex badhus. SD har som förslag att flytta Framnäs IP och konstgräsplanen till Ågårdsområdet.

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet