Gå direkt till Nyheten (Internationella kulturprofiler studerar Rörstrand)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Internationella kulturprofiler studerar Rörstrand

Publicerad Wednesday, 27 September 2017, 10:50 av Redaktionen

Idag, onsdag, kommer åtta utländska designbloggare till Göteborg och Västsverige för under tre dagar besöka turistmål inom design i Göteborg, Borås och Lidköping. Bakom resan står Visit Sweden, Turistrådet Västsverige och Göteborg & Co. Resan är en del av det nationella designprogrammet, som ska få fler utländska turister att uppleva design i Sverige och stärka bilden av svensk design.

På programmet står bland annat besök på Artilleriet Interior Design i Göteborg, Textile Fashion Center i Borås och Rörstrand Museum i Lidköping.

De åtta utländska designbloggare som landar i Göteborg idag, onsdag, åker sedan vidare till Borås och Lidköping torsdag-fredag och är hemmahörande i Tyskland, Frankrike och Storbritannien. Samtliga är stora profiler i sina hemländer och har alla valts ut med hjälp av Visit Swedens utlandskontor i respektive land.