Gå direkt till Nyheten (Nytt avtal: F7 stöttar vid svåra kriser)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 06 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt avtal: F7 stöttar vid svåra kriser

Publicerad torsdag, 21 september 2017, 08:56 av Björn Smitterberg

Fyra kommunchefer har skrivit ett avtal med chefen vid F7 Såtenäs, Lars Helmrich, som innebär att resurser vid F7 kan ställas till förfogande vid svåra olyckshändelser och kriser, samt att totalförsvaret ska utvecklas. 

Det har vid flera tillfällen visat sig att försvarets resurser är till nytta när det krävs uthållighet i insatser och när det krävs många resurser på en gång. Även när det gäller ledning av insatser har stöd från försvarets stridsledningspersonal varit till nytta vid flera tillfällen.

I det avtal som nu skrivits har inte några speciella insatser pekats ut. Det handlar i stället om att det skall finnas kanaler för samråd dit respektive kommun eller Räddningstjänsten i Västra Skaraborg kan vända sig om hjälp behövs. Avtalet ska också följas upp regelbundet.

Krisberedskapen och totalförsvarsfrågor för västra Skaraborg ska diskuteras vid uppföljningsmötena. Utan att det nämns i avtalet kan det sägas att det sedan flera år nedrustade civilförsvaret börjat återuppstå.

Avtalet har för kommunernas del undertecknats av Jan Fransson, Lidköpings kommun, Anna Cederqvist, Vara kommun, Linda Esseholt Hermansson, Grästorps kommun, och Kjell Karlsson, Essunga kommun.