Gå direkt till Nyheten (Tensta Gospel Choir kommer t ill Vara)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 11 november 2019
  1. Dagens namn:
  2. Mårten
  3. I morgon:
  4. Konrad och Kurt

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tensta Gospel Choir kommer t ill Vara

Publicerad tisdag, 12 september 2017, 11:55 av Redaktionen

Tensta Gospel Choir experimenterar med musik från gospelns olika epoker. Resultatet har blivit en varm och god blandning av spirituals, klassisk och modern gospel, jazz, blues, soul och funk. På lördag kommer den uppskattade kören till Vara Konserthus.

Tensta Gospel Choir bildades 1996, som ett projekt med syftet att arbeta för integration mellan ungdomar från olika kulturer. Man salades i Tenstakyrkan och kören blev snabbt en blandad grupp människor från världens alla hörn, med olika bakgrunder och det gemensamma intresset för gospelmusiken. De flesta kom för att de ville vara med och sjunga, men några ungdomar kom bara för att lyssna och delta i gemenskapen.

Genom åren har kören haft flera betydelsefulla körledare, nya och gamla medlemmar har anslutit och återanslutit sig till kören, medan budskap och gemenskap har bestått.

Tensta Gospel har varit plantskola för några av våra största röster, däribland Seinabo Sey, Sabina Ddumba och Kristin Amparo. Kören deltar fortfarande varje månad vid församlingens gudstjänster i Tenstakyrkan, och har utöver detta mottagit stor uppskattning som artistgrupp på den svenska musikscenen. Kören leds idag av Cedwin Sandanam. Kapellmästare är Micke Haglund.

– Vara konserthus lördag.