Gå direkt till Nyheten (Medieforskare till årets Forskar-Fredag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 25 september 2017
  1. Dagens namn:
  2. Tryggve
  3. I morgon:
  4. Enar och Einar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Medieforskare till årets Forskar-Fredag

Publicerad tisdag, 12 september 2017, 07:53 av Redaktionen

Är Twitter och Facebook verkligen värt att forska på?
Christian Christensen, professor i journalistik på Institutionen för mediestudier vid Stockholms universitet, berättar om  sin forskning om journalistik, digital teknologi och demokrati, och varför det är viktigt att forska om mediernas utveckling.

Christian Christensen är född i USA och har, förutom i Sverige, levt och arbetat i Storbritannien och Turkiet.

Efter föredraget som hålls på Folkets Hus den 29 september blir det mingel med förfriskningar, i form av cider, öl och vin, och lite tilltugg, och möjlighet till samtal och diskussion med Christian Christensen.

Vänermuseet, Folkets hus och Europa direkt Skaraborg samverkar om programmet. Det omfattar även forskarbesök på De la Gardiegymnasiet. Till skolan kommer förutom Christian Christensen:

Jessica Lindblom, fil dr i kognitiva system vid Högskolan i Skövde, talar om interaktionen mellan människa och robot, samt vilka felaktiga antaganden som florerar gällande robotar i samhället.

Marcus Toftedahl, doktorand i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde, talar om hur små lokala spelutvecklare arbetar för att marknadsföra och sälja sina produkter på en global marknad.

Inga kommentarer

Du har skrivit 0 av 450 tecken