Gå direkt till Nyheten (Lidköping populärt bland läkarstudenter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 22 juni 2018
  1. Dagens namn:
  2. Paulina och Paula
  3. I morgon:
  4. Adolf och Alice

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Lidköping populärt bland läkarstudenter

Publicerad tisdag, 12 september 2017, 08:46 av - Inskickat material

at-läkare170912Skaraborgs Sjukhus Lidköping hamnar på sjätte plats på den årliga rankinglista som röstas fram av Sveriges AT-läkare. Sjukhuset befäster därmed sin återkommande position bland de främsta AT-sjukhusen i landet, där man blev femma ifjol.
-Det är glädjande att kunna konstatera att Lidköping återfinns i Sverigetoppen, säger Anders Plantin, verksamhetschef för verksamhetsområde utbildning inom Skaraborgs Sjukhus.

När SYLF – Sveriges yngre läkares förening – låter sina medlemmar rösta fram de sjukhus i landet där det är bäst att genomföra sin AT-tjänstgöring, så är det en regel att Skaraborgs Sjukhus Lidköping finsn med bland de allra främsta. År 2017 är alltså inget undantag och det är tydligt att traditionen håller i sig att dela med sig av kunskap till och stötta de yngre läkarna som gör sin At där.

Viktor Madsen från Stockholm och Sara Råde från Göteborg (bilden) inledde under måndagen sin AT-tjänstgöring vid Skaraborgs Sjukhus  Lidköping. De kommer till att börja med vara placerade under sex månader vid medicinkliniken.

Skaraborgs Sjukhus Skövde tappar dock placeringar i omröstningen och från att ha varit nummer åtta förra året hamnar man nu på en 28:e plats.

-Av tradition har Skövde erbjudit en AT-utbildning med hög kvalitet och med god handledning, det vi ser nu är ett uttryck för att man på vissa kliniker inte riktigt räckt till att handleda och stötta AT-kollegorna i samma höga utsträckning som tidigare på grund av bemanningssituationen, säger Magnus Boustedt, AT-chef.

Foto: Michael Malmborg

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet