Gå direkt till Nyheten (Avtalet med Rockford förnyat)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 22 juni 2018
 1. Dagens namn:
 2. Paulina och Paula
 3. I morgon:
 4. Adolf och Alice

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Avtalet med Rockford förnyat

Publicerad måndag, 11 september 2017, 16:45 av Björn Smitterberg

rockford-b-170911I dag, det för många så ödesdigra datumet 11 september (nineeleven), innebar starten på ett nytt avtal mellan Lidköping, Skaraborg och Rocford samt Winnebago County och Madison. Här fanns också Swedish American Health System representerade på den amerikanska sidan – tillsammans med Skaraborgs och Lidköpings ”ambassadör” Linnéa Bengtsson. 

rockford-d-170911

På plats i ett konferensrum i Lidköpings Stadshus fanns kommundirektör Jan Fransson, kommunalråden Kajsa Ezelius, Jonas Sundström och oppositionsrådet Bertil Jonsson – som i dag representerade Skaraborgs kommuner i samverkan.

rockford-a-170911

I tio år har samarbetet pågått och utvecklats till att för vissa områden vara stort (sjukvård och skola), samt levande på varierande nivåer när det gäller näringslivet. Flera företag har via det här samarbetet fått en fungerande levande lina till affärskontakter i USA. (Ulf Landgren fanns med och rattade tekniken i konferensrummet. )

Alla talade dock väl om samarbetet och hur bra allting egentligen gått, och att det fungerar så väl.

rockford-b-170911

Borgmästarna Jonas Sundström och hans nya kollega i Rockford skrev under samtidigt. Allt sändes direkt till varandra via internet-bild-samtal.

rockford-c-170911

2 Comments

 1. Calle

  Har ngn konkret affär i endera riktningen som gynnat Lidköping eller dess företagare gjorts under dessa 10 år?

 2. RGR

  Hur mycket kostar det här, och vad räknar man med att få ut av det?

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet