Gå direkt till Nyheten (Bohuslän Big Band och Regionteater Väst i frostig föreställning)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 25 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Mariebebådelsedagen
  3. I morgon:
  4. Emanuel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Bohuslän Big Band och Regionteater Väst i frostig föreställning

Publicerad fredag, 08 september 2017, 08:06 av - Inskickat material

Den frostiga dansföreställningen Antarktis är ett samarbete mellan Bohuslän Big Band och Regionteater Västs danskompani.
Föreställningen spelas under hösten för barn och unga på Regionteater Väst i Uddevalla och Borås samt på Vara Konserthus.

Den 13-15 september är det dags för alla elever i årskurs 3-5 att besöka Vara Konserthus för att se föreställningen Antarktis. En produktion som görs i samarbete mellan Bohuslän Big Band och Regionteater Västs danskompani. Antarktis är en dans och musikföreställning med musik skapad av Paula af Malmborg Ward och dans koreograferad av Lidia Wos som i höst visas på Regionteater Väst i Borås och Uddevalla samt på Vara Konserthus. Antarktis är Regionteater Västs andra samarbete med Vara Konserthus och Bohuslän Big Band.

– Det är väldigt roligt att kunna göra en så stor föreställning för barn som ofta får möta ett mindre antal musiker, skådespelare eller dansare i barnföreställningar. Nu är det totalt 20 stycken musiker och dansare på scenen samtidigt, vilket är väldigt kul. Och vi är väldigt glada över samarbetet med Regionteater Västs, utan det samarbetet hade det varit svårt att göra en så här stor föreställning, säger Ralph Soovik producent Bohuslän Big Band.

I föreställningen Antarktis bjuds publiken in till en istäckt värld. På scen finns sex dansare och 14 musiker som tillsammans ger det karga landskapet liv. I det hårda landskapet Antarktis bor särpräglade arter och deras egenheter vävs samman i historier. Historier som får liv genom de olika karaktärerna och som påminner oss om en annan verklighet. I dess rena enkelhet kan vi känna igen oss. I föreställningen möter vi bland annat en ensam och solodansande narval, en kärleksduett mellan en valross och en pingvin, en fågelunges första försök att flyga och en vilsen polarforskare.

Kanske känner vi inte igen dem vid första ögonkastet, men under föreställningens gång blir vi påminda om deras närvaro. Dansarnas rörelser ger karaktärerna liv och tillsammans med Bohuslän Big Bands musiker blir mötet en musikalisk dansresa, där djur och natur står i fokus.

– Antarktis är en föreställning om det som håller på att hända med klimatet. Barnen får möta pingviner, isbjörnar, fåglar och till och med en polarforskare, både genom dansarna men även i musiken, säger Ralph Soovik.

På uppdrag av Vara Kommun visas under hösten även skolföreställningar för övriga årskurser i runt om kommunen. Vara Kommuns 4- och 5-åringar åker till Vara Konserthus för att se en föreställning om miljöpåverkan med ”Mojaner” – naturens magiska städare. Årskurs 0-2 åker till konserthuset för att uppleva föreställningen Dinn dinn bulo – en föreställning med sagor och sånger från Senegal. Årskurs 6-8 får lyssna till Västra Götalands ungdomssymfoniker VÄGUS och årskurs 9 ser föreställningen Apokalyps där animatörer och musiker skapat berättelser kring miljöförstörelse, utarmning, krig och orättvisor.

– Pressmeddelande. Lidköpingsnytt har inte granskat faktauppgifter. 

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet