Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Höstsemester?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 21 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Höstsemester?

Publicerad fredag, 01 september 2017, 12:00 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns21 september. Sommaren är slut. Dags att planera höstens semester.
Hösten är väl inte tiden då vi besöker badstränder, men ändå är det en fin tid att få strosa i lite andra kvarter än dem som är närmast. 

Ett par saker har redan bokats in av redaktören. Någon utflykt är redan avklarad. Om orken står bi blir väl någon till. Sedan  kommer löven. Ekar är ett jobbigt inslag på hösten, redaktören har ett 20-tal gamla ekar  som fullkomligt öser löv som skall tas om hand. Det brukar bli i oktober och november. Det har nämligen sagts redaktören att eklöv måste tas bort – de tar lång tid på sig att multna. Egen erfarenhet säger att det är nog sant.

En bra sak är om det vid rätt tidpunkter kommer en sydvästlig storm. Då blåser löven till grannen – och denne bryr sig inte.

I veckan blev det känt att reklamskatten ska bort.
Hurra. Efter nära 40 år har budskapet gått fram – reklamskatten är orättvis.
Det är en orättvisa som ska bort. Äntligen Otroligt att det dröjt så länge. Den drabbar papperstidningarna, och redaktören tycker att papperstidningar är det bästa som finns (oavsett om redaktören nu i 23 år haft nätet som verktyg. Det är något speciellt med att göra en papperstidning och läsa den).

Varför tar inte Lidköpingsnytt till sig nyheter från sociala medier?
Svar: Vi vill att någon av kött och blod står bakom och visar att det är riktiga uppgifter. I vissa fall publicerar Lidköpingsnytt artiklar som skickats in – men det framgår i så fall.

I övrigt har sommaren tagit slut – nu är det höst, enligt almanackan. Kanske vi kan hoppas på en värmebölja nu. En getingsommar. Redaktören kan med rätta påstå att det varit en äpplesommar. Redaktören har tre äppleträd. ett av dem har burit enormt med frukt, det har gjorts pajer, mos och must, och det har givits bort äpplen. Och tänk, även grannarna har upptäckt äppleträdet med all sin frukt. För deras träd har givit enstaka träd – liksom redaktörens båda andra.
Naturen är outgrundlig.
Nu frågar någon: Vad är det för sort? Frågan blir obesvarad. Det ser på utsidan ut som ljust gröna glasäpplen, men innehållet är inte så saftigt eller glasartat och förruttnelsen är alls inte så snabb som med glasäpplen.

På söndag är det 50 år sedan högertrafiken kom till i Sverige. Det ska vi fira med vänstertrafik. Eller ännu bättre med goda historier.

God HelgI

 

2 kommentarer på “Hört på stan: Höstsemester?”

  1. Ronney Hedvall skriver:

    Låter som om äpplet är ett transparens blanc.

  2. Björn Smitterberg skriver:

    Nej, det är väl transparence blanche som är glasäpple?

Kommentarerna är stängda