Gå direkt till Nyheten (Amerikaner söker släkten i Skaraborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Amerikaner söker släkten i Skaraborg

Publicerad fredag, 01 september 2017, 18:22 av Redaktionen

amerikanerSex amerikanare är i Skaraborg för att söka sina svenska rötter!

En delegation med sex stycken amerikanare från olika amerikanska delstater är på besök i Skaraborg för att hitta sina svenska rötter och för att besöka sevärdheter i Skaraborg.

Inom ramen för Skaraborg & Rockford USA samarbetet har under våren ett arbete pågått med att locka amerikanare att komma till Skaraborg för att söka sina svenska rötter. Medel har beviljats för en förstudie från Skaraborgs kommunalförbund och arbetet för en ny resa 2018 har redan påbörjats.

Före avresan till Sverige fick de amerikanska deltagarna kontakt med en svensk släktforskare i Skaraborg som har bearbetat det släktmaterial de fått från deltagarna för att på plats i Sverige se om det finns platser och släktingar att besöka.

I dag hölls en lunchträff på Café Doppingen vid Hornborga där intervjuer gjordes med de amerikanska deltagarna om deras upplevelse av Skaraborgs-vistelsen.

amerikanerGästande amerikaner tillsammans med svenska släktingar. Linnea Bengtsson till vänster.

– Jag har blivit väldigt bra omhändertagen och jag är överlycklig över att vara här. När jag läste information om resan var det just att det var i Skaraborg som resan skulle vara till som gjorde att jag blev intresserad för jag kände igen namnet Skaraborg från den tidigare släktforskning jag gjort. Blir det en resa till kommer jag gärna igen,  säger deltagare Patty Miller från Kalifornien (översättning Linnea Bengtsson).

– Jag är jättenöjd med resan och jag har faktiskt få träffa släktingar som jag inte visste jag hade, helt otroligt,  säger Beth Housing från Chicago-området (översättning Linnea Bengtsson).

– Jättekul att vi fått sådant positivt gensvar på detta skräddarsydda resepaket där våra släktforskare i Skaraborg verkligen har varit den avgörande faktorn. Efter resans slut skall vi utvärdera upplägget och dra lärdomar av processen och påbörja arbetet med resan för 2018, säger Linnea Bengtsson internationell affärsutvecklare åt Skaraborg i USA och en av projektledarna för resan.