Gå direkt till Nyheten (Konsertföreningens satsning på babysång får stöd)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Konsertföreningens satsning på babysång får stöd

Publicerad onsdag, 30 augusti 2017, 13:48 av Redaktionen

babyikonLidköpings konsertförening förknippas vanligtvis med klassisk musik för en van publik. Men nu får föreningen stöd av mångfaldsprojektet Ny(a)modigheter att arrangera en sing along-konsert för de allra minsta på Lidköpings Folkets Hus.

Lidköpings konsertförening har fått stöd av Ny(a)modigheter – ett treårigt rikstäckande mångfaldsprojekt i regi av Musikarrangörer I Samverkan och PostkodLotteriets Kulturstiftelse – för att locka en helt ny publikgrupp: de allra minsta. Tack vare stödet kan föreningen den 9 september bjuda de allra minsta och deras föräldrar på allsång med Emil, Pippi, Yllet och Jätten Jorm tillsammans med jazzsångerskan Lina Nyberg med stråkkvartetten Vindla.

Lidköpings Konsertförening har normalt en klassisk repertoar med framförallt kammarmusik och körverk riktad till traditionell konsertpublik och har aldrig tidigare anordnat konsert för barn

– Ny(a)modigheter ger stöd till konsertarrangörer för att uppmuntra dem att göra det där ”lilla extra” med sitt program. I det här fallet, Singalong Baby!, handlar det om att våga satsa på både musik och en publik som ligger långt ifrån Lidköpings konsertförenings vanliga program, säger Ny(a)modigheters projektledare Lisa Löfgren.

Andra exempel på konsertidéer som fått stöd av Ny(a)modigheter runt om i landet är en konsert med tv-spelsmusik i jazztappning, en heavy metal-festival med jämställd line up och en midsommarfestival som riktar sig till nyanlända svenskar.

Ny(a)modigheter vill möjliggöra för arrangörer att sprida livemusik till fler och till nya publikgrupper över hela landet. Projektet ger med finansiering av PostkodLotteriets Kulturstiftelse ekonomiskt stöd till konsertarrangörer som vågar utmana sig själva och rådande strukturer.