Gå direkt till Nyheten (Skärgårdsfesten på Kållandsö del 3: Bilder, bugg och badbrudar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skärgårdsfesten på Kållandsö del 3: Bilder, bugg och badbrudar

Publicerad söndag, 27 augusti 2017, 19:15 av Mikael Ingebäck

skargardsfest-1Andra dagens Skärgårdsfest präglades utav akryl, tempera och båtar i alla former.ikon-bildreportage

Här följer ett bildreportage från Skärgårdsfestens andra dag;

Stockholmskonstnären Ann Frössèn har vid tre tillfällen sedan 2014 jobbat med konceptet side by side, där två konstnärer jobbar tillsamans och skapar en gemensam bild i A2-storlek. Under skärgårdsfesten har hon tillsammans med konstnärskollegan och utställaren Lovisa Ivenholt Bergqvist valt att bjuda in till den i konstnärliga sammanhang ganska udda utställning.

Skargardsfest-14-Den här sortens samarbeten skapar mycket konflikt och jag får en del samtal ifrån deltagande konstnärer som vill slänga in handduken. Då säger jag nej, försök lite till. Det resulterar i fina verk och erfarenheter som ofta lett till fler gemensamma projekt, säger Ann Frössèn t.h. och poserar framför Akt IV tillsammans med Lovisa Ivenholt Bergqvist t.v., som tillsammans med Maria Bajt skapat verket.

Utställningen består av 48 konstnärer och följdaktligen 24 bilder. I projektet ingår artister som Astrid Sylwan, Marcus Eek och Eva Kerek. Gårdagen bjöd på en bra uppslutning av besökare och avslutades med bugg till musik framförd av Lovisa Ivenholt Bergqvists man Peter Bergqvist från den lilla scenen i galleriet LAC, där utställningen hålls.

Skargardsfest-15Flodbädd av Ann Frössèn och Marja-Leena Sillanpää

-Det har varit en mycket uppskattad utställning som det kan bli en fortsättning på. Folkets hus och parker har hört av sig och visat intresse och om det blir av, då blir det ju riktigt stort, avslutar en strålande glad Ann Frössèn som hoppas på en minst lika bra Söndag.

Nästa möte blir också med en konstnär, denna gång ifrån Lidköping. Det är Margareta rang som ställer ut i fikatältet vid Naven. Hon har sin hemmaplan på Närebo och ställer ut där i December varje år. Man kan även se henne i Sjölundagruppens allhellgonautställning i rådhuset vid torget.

Skargardsfest-21-Jag målar gärna i äggoljetempera men helst målar jag i akryl. Det torkar fort också kan jag lätt måla över, vilket ofta behövs, säger Margareta Rang med glimten i ögat.

Skargardsfest-22Badbrudar av Margareta Rang. Mycket uppskattade motiv av en, sedan pension, heltidsarbetande konstnär.

Skargardsfest-20-Dom är gräddade med många ägg, mycket smör och kärlek, säger våffelkocken Ragnar Lindblad som langat ut nygräddat hela helgen vid Naven.

Skargardsfest-25Klockan 15.00 lade Navaren till vid Naven för att mönstra av och mönstra på. Båten stannar i helgen vid Navens fyr några minuter så att passagerarna kan inspektera det kända landmärket.

Skargardsfest-26-Det är mycket folk att köra. Jag har till och med kört en extra tur idag, säger Stig-Olof Jonsson, kapten på Navaren.