Gå direkt till Nyheten (Porslinsfestivalen bättre än på länge)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Porslinsfestivalen bättre än på länge

Publicerad lördag, 12 augusti 2017, 12:51 av Björn Smitterberg

porslinsfest-piaPorslinsfestivalen har på något sätt lyckats återuppstå – inte minst genom att man i en arbetsgrupp förstått att porslinet skall vara i centrum och att det skall vara en porslinsfestival och inte en artistfestival. Lidköpingsnytt presenterar ett bildsvep från lördagen fest. Pia Alfendahl var en av deltagarna.
ikon-bildreportage.

missfitmuggarporslinsfestAmerikanen Michael Strand deltog med en speciell utställning – bland flera andra sevärda i Sibiriens lador. 
Michael Strand hade med sig kaffemuggar han gjort, och som han bytte mot andra kaffemuggar som han ville veta historien om. Flera var det som kom till honom efter att ha hämtat en mugg med historia hemma.
Det finns emellertid betydligt mer intressant att titta på i Sibirien. 

porslinsfest-benteBente Brosböl-Hansen vill alla porslinsfestivaler i världen ha med.
Här säljer hon mellan inslagen då hon deltar i tävlingar.

porslinsfest3dBlir detta en ny trend, vad händer med konsthantverkaren?
På festivalen visas en maskin som arbetar med att forma lergods som konstnären utformat i sin dator. Detta överförs till en ”skrivare” somdrejar leran exakt som formgivaren vill ha sitt alster. Hilda Nilsson visade.

porslinsfest-obvaraObvara

porslinsfest-skaparteltFör de yngsta… Även en del vuxna blev nedlerade…

porslinsfest-stockholmstompersStockholms Stompers – bland det bästa flera i publiken hört någon gång…

prslinsfestharitzsvenssonmatildaMatilda Haritz Svensson är en keramiker som arbetar på gräsrotsnivå. Hennes skulpturer i lera skapades på marken – i dag på Rörstrands asfalt.

porslinsfestkalleforsbergI år är det möjligt att avlägga gesällprov för keramiker, och det var många som passade på. Kalle Forsberg är en erfaren keramiker som var kontrollant.