Gå direkt till Nyheten (Omvälvande resa för Lidköpingskonstnär
Åkte motorcykel genom Nepal)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 20 juli 2018
  1. Dagens namn:
  2. Margareta och Greta
  3. I morgon:
  4. Johanna

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Omvälvande resa för Lidköpingskonstnär
Åkte motorcykel genom Nepal

Publicerad torsdag, 10 augusti 2017, 11:45 av Björn Smitterberg

nisseholmström_170810Nästan helt oförberedd på vad som väntade kom Nisse Holmström från ateljén i Gösslunda till Katmandu i Nepal. Han satte sig på en hyrd motorcykel och inledde därmed en åktur som han sent ska glömma. Och för oss andra visar han nu fotografier från resan. 

nisseholmström-b170810

Nisse Holmström säger att de var en resa som medförde att han fotograferade. Han tänker inte övergå till någon annan konstform än den han lever på i Gösslunda.

– Jag fick chansen genom kontakter, och jag fick se vad fattigdom är för något.

Han körde en Royal Enfield MC bland och på bergssluttningar i Nepal. Han såg – och kände lukten – i den av jordbävning delvis trasiga staden Katmandu. Och han fotograferade ogenerat.

– Här i Sverige bryr sig ingen om ifall man kommer i en bil eller på motorcykel. I Nepal flockades man omkring mig och det blev många fotografier.

foto-Nisseholmström170810

Vissa fotografier är vackra. Andra visar motiv som är glädjande eller sorgliga. Det är omkring 30 bilder som kommer att visas.

Han hade dem först på internet, men upptäcktes där och Folkets Hus övertalade honom att göra en utställning.

På måndag öppnas utställningen en trappa upp i Folkets Hus. I dag arbetade Nisse Holmström med hängningen. Invigningen på måndag kommer att fortsätta hemma i Gösslunda med en musikerna Jonas Simonsson med flöjter, Ellika Frisell och Mia Marin med fioler. Till tranland är rubriken för denna händelse som NBV Väst är med och arrangerar.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet