Gå direkt till Nyheten (Skara öppnar stadsnära odling – en mötesplats för alla)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 27 maj 2018
  1. Dagens namn:
  2. Beda och Blenda
  3. I morgon:
  4. Ingeborg och Borghild

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Skara öppnar stadsnära odling – en mötesplats för alla

Publicerad onsdag, 09 augusti 2017, 17:08 av - Inskickat material

skaraodlingSom ett led i den hållbara utvecklingen för Skara som stad har flera förvaltningar tillsammans med projekt Språkvän anlagt en ny yta för odling och samvaro, på gamla Skaravallen mellan Mariebergsskolan och förskolan Myrstacken.

Det finns ett stort politiskt engagemang för hållbar utveckling. Stadsnära odling ger kunskap och kontakt mellan generationer och människor från olika delar av världen. Den nya anlagda platsen blir också en mötesplats som många kan ha glädje av.

– Vi vet att människor mår bra av att vistas utomhus och omge sig med grönska.

Att odla frukt, bär, grönsaker och blommor tillsammans på allmän plats har blivit alltmer populärt runtomkring i hela Sverige, säger Stina Ramsén, parkingenjör på Service & Teknik.

En del av den ytan är tänkt för odling där projektet Språkvän har sin verksamhet, här samarbetar nysvenskar och etablerade Skarabor med odling och språk tillsammans. Platser för odling har märkts upp och Språkvän står för aktiviteter och odling på platsen.

Den nya allmänna ytan som service och teknik ansvarar för består av bärbuskar och fruktträd som ramar in en härlig grillyta och picknickplats. Här ska man kunna trivas och umgås och utnyttja det som träd och buskar ger. Att plocka äpplen, körsbär och smultron och äta direkt på plats eller ta med för att sylta och safta eller baka en paj. Med åren kommer buskar och träd ge mer och skörd och då kunna förse fler och fler med frukt och bär.

– Att ha liv och rörelse på platsen ger en trygghet för odlare och de boende. Därför är vi väldigt glada att Språkvän också anordnar grillkvällar på den nya ytan. Andra aktiviteter är också på gång, säger Isabelle Waldenvik, integrationssamordnare.

– texten bygger på ett pressmeddelande vars innehåll inte har faktakontrollerats.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet