Gå direkt till Nyheten (Prins Carl Philips Racing Pokal firar 5 år i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Prins Carl Philips Racing Pokal firar 5 år i Lidköping

Publicerad tisdag, 01 augusti 2017, 13:33 av Redaktionen

Prins-3Lidköpings motorstadion är åter värd när Prins Carl Philips Racing Pokal skall avgöras i helgen.

Det var 2013 som Prins Carl Philip initierade en unik satsning inom svensk motorsport. Prins Carl Philips Racing Pokal syftar till att ta fram unga kartingtalanger och ge dom möjligheten att gå vidare i racingkarriären. Kart-tävlingen avgörs som brukligt är på Lidköpings motorstadion. En bana som får mycket beröm för sin utformning och prestanda.

Prins-4Lidköpings motorstadion och arrangörerna i Lidköping Karting Klubb kan stoltsera med en av världens finaste banor och en av två i Europa med tunnel, Säger Christer Kvick, Vice ordförande i Lidköpings KK.

Det har varit mycket att stå i inför tävlingen som går av stapeln under kommande lördag och söndag. Måla däck, dra el, beställa pokaler och trimma banan är bara några exempel på de otaliga arbetsuppgifterna som behövs i förberedelserna. Fredrik Blomkvist är sedan årsmötet ny ordförande och framhåller arbetet med sociala media och det kanske lite mera udda inslaget av kontakt med hovet och SÄPO.

Prins-1Vi känner oss lugna och vi är väl förberedda. Det ska bli roligt med mycket folk och de som vill kommer kunna gå på området för mekaniker och ställa frågor om de vill, eller kanske prata med prinsen, säger Fredrik Blomkvist, ordförande i Lidköping KK. fr.v: Peter Eklund, Fredrik Blomkvist, Christer Kvick och Johan Ernholm.

Lidköpings Karting Klubb bildades 2008 och har ungefär 70 medlemmar. Det är vad som går åt i volontärer under tävlingen. Det är ju naturligtvis inte alla som kan och en stor del av arbetsinsatsen går ut på att ringa folk och planera schema. Både för tävlande och funktionärer.

Prins-2-Förra året, när prinsen vann kändisracet, skulle jag ha vunnit men jag blev påkörd och slutade fyra, säger Christer Kvick och hoppas på revanch. -I år är jag ju med också, säger Fredrik Blomkvist med glimten i ögat.

Tävlingen är ett samarbete mellan Lidköping KK, STCC, SBF, KAK, Prins Carl Philips Racing Pokal och är indelad i följande klasser:

Micro: 8-10 år

Mini: 10-14 år

Rotax max junior: 12-14 år

Rotax max senior: 14 år<

J 60: 10-13 år

KZ 2: 15 år< (6 växlad motor 125cc)

DD 2: 32 år< (2 växlad motor 125cc) Det är i denna klass prinsen tävlar.

Kändis race: Prins Carl Philip, Snickar-Matte, Simon Skjöld, Fredrik Blomqvist och Christer Kvick gör upp i tävlingens kanske mest prestigefyllda heat.