Gå direkt till Nyheten (Finalen av årets nyhet ”Sommar på Bryggan”)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juli 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Finalen av årets nyhet ”Sommar på Bryggan”

Publicerad måndag, 24 juli 2017, 08:53 av - Inskickat material

111-Sommar-på-bryggan-(002)Nysatsningen Sommar på bryggan med musik på stans nya solbryggor, under tisdagskvällarna i juli,  har blivit mycket uppskattat.

I morgon tisdag, 25 juli, avslutas ”Sommar på bryggan ” med popartisten Alex Alexander, eller som han egentligen heter, Alexander Almqvist. Han kommer ursprungligen från Vinninga men pendlar nuförtiden mest mellan Stockholm och Los Angles pga av sina olika samarbeten med artister där ifrån. Hans egenskrivna popdängor, som har samlat på sig över 2 miljoner streams på Spotify, har influenser från Chainsmokers och Major Lazor.

Alex Alexander

Alex Alexander

Arrangemangen har varit mycket lyckad. Från att ha varit omkring 250 personer vid första tillfället har det stadigt ökat och förra veckan var bryggorna fyllda och många besökare samlades även på kajkanter och torgbron för att njuta  och lyssna till sommarmusiken.

– Vi har med Sommar på bryggan velat lyfta yngre, lokala och på uppåtgående artister, samt komplettera det fina musikutbud som redan finns i Lidköping med ytterligare ett koncept jämte bland annat ”Sommar i trägårn”, Musik på hantverksgården, Lidköping music festival mfl. Vi ser fram emot att arbeta vidare med konceptet 2018, säger Anna Ohlin Ek, biträdande konst- och kulturchef.

Sommar på bryggan arrangeras av Kultur & Fritid i samarbete med Tillväxt Lidköping och Destination Läckö Kinnekullle.