Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Upplevelse á la Hitchcock)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Upplevelse á la Hitchcock

Publicerad fredag, 14 juli 2017, 12:25 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Ett kvällsbesök på Nya Stadens torg kan ge kalla kårar.
Fåglar! flockarna ger en hint om den  numer rätt ålderstigna filmen Fåglarna.

Det är otroligt med fåglar som samlas på taken runt Nya Stadens torg. Förr om åren har vi hört mycket om måsfåglarna som gillar de platta taken och blänkande bilarna.
Kanske får man tänka lite till – det här är fåglar som inte låter sig skrämmas så lätt. Kråkfåglar har, fick man lära sig i naturkunskapslektionerna för snart 60 år sedan, mycket starka sociala band.

kråkorNytagen kvällsbild vid Nya Stadens torg.

Ett par läsare har muntligen hört a sig till redaktören efter förra veckans stora journalistiska insats om närproducerad potatis.
Redaktören ifrågasätter varför närproducerad (i Götene/Skara) potatis kostar dubbelt så mycket som potatis av samma kvalitetsklass men odlad i Halland.
Båda är ju närproducerade enligt redaktörens mått mätt. Och vad motiverar att närmast producerat är dyrast?
Ja, det är tydligen inte bara redaktören som föredrar närproducerat – och som börjat undra.  Varför är jordgubbarna från Vara dyrare än dem från Öland och Blekinge?
Trots samtalen och frågorna har inga svar dykt upp.
Självklart vill vi stötta producenter i vår närhet – men producenterna måste inse att nära kunder inte kan betala dubbla potatispriset.
Man kan säga att det krävs en mindre knölig prissättning.

Lev nu väl med närproducerade produkter. Det smakar bättre. Hoppas att den riktiga sommarvärmen kommer – det talas om en skön vecka i antågande.

God Helg.