Gå direkt till Nyheten (Fortsatt prisuppång på bostäder i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 21 juni 2018
  1. Dagens namn:
  2. Alf och Alvar
  3. I morgon:
  4. Paulina och Paula

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Fortsatt prisuppång på bostäder i Lidköping

Publicerad fredag, 14 juli 2017, 10:15 av Björn Smitterberg

De senaste tolv månaderna har priserna på bostadsrätter i Lidköping stigit med mer än 30 procent. Det är en mycket hög höjning jämfört med övriga delar av landet.Det är Mäklarstatistik som i dag presenterar siffrorna för det senaste kvartalet och de se senaste tolv månaderna.

Statistiken för Lidköpings del bygger på av mäklare rapporterade överlåtelser av 367 bostadsrätter. Genomsnittspriset var 728.000 kronor eller 11.099 kronor per kvadratmeter.

Under de senaste tre månaderna. April maj och juni, skedde 103 överlåtelser i Lidköping. Genomsnittspriset var 773.000 kronor, vilket är 12.025 kronor per kvadratmeter. Prisutvecklingen jämfört med förra kvartalet är ett plus på 1,4 procent.

Även villapriserna i Lidköping har stigit kraftigt det senaste året och hör till toppskiktet när det gäller prisutvecklingen i landet. 186 affärer finns redovisade till ett genomsnittspris av 20.107 kronor per kvadratmeter och ett snittpris på 2,464 miljoner kronor. Höjningen på ett år är 10,5 procent.
Sett till vårmånaderna april, maj och juni har dock priserna gått ned med 4,3 procent jämfört med vintern. Snittpriset var 20.359 kronor per kvadratmeter och statistiken bygger på 69 affärer.

riksnivå har bostadsrättspriserna minskat med -1% medan villorna ökat med +1% den senaste månaden. Jämfört med förra kvartalet gick priserna på bostadsrätter ned med -1% samtidigt som villor ökade med +3%. På årsbasis har priserna på både bostadsrätter och villor ökat med +8%.

– Senaste månaden backade bostadsrättspriserna något i riket, Stockholmsområdet och centrala Göteborg medan de var oförändrade i Malmöområdet och Stor-Göteborg. Nedgångar under sommarmånaderna är vanligt eftersom färre objekt med höga kvadratmeterpriser säljs då. Jämfört med samma månad förra året har årstakten ökat i Malmö- och Göteborgsområdet medan den minskat något i Stor-Stockholm, konstaterar Hans Flink, Försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik.

– Villamarknaden fortsätter att gå starkt. Den senaste månaden ökade priserna med +1% i riket, Stor-Göteborg och Stor-Malmö. Bara Stor-Stockholm backar något med -1%. Jämfört med samma period förra året har medelpriserna på villor i de redovisade områdena ökat med mellan 350-500 tusen kronor, säger Hans Flink

– Antalet bostadsrätts- och villaaffärer nådde nya rekordnivåer första halvåret 2017 med över 82.000 inrapporterade bostadsförsäljningar. Jämfört med första halvåret 2016 har både antalet och priserna ökat vilket gör att det sammanlagda värdet ökat med 10%, från 206 miljarder kronor till 226 miljarder, avlutar Hans Flink

Prisutvecklingen senaste 12 månaderna i
Götene:
– Det har genomförts för få överlåtelser för att det skall ge en tydlig statistik. Tendensen är emellertid att priserna på såväl bostadsrätter som villor har stigit.
Skara:
– Här noteras en svag ökning, 1,1 procent, på bostadsrätter under senaste kvartalet. I snitt betalades 4.640 kronor per kvadratmeter. Under tolvmånadersperioden finns ingen noterad statistik.

Vara:
– Här finns heller ingen säker statistik på utvecklingen men tendensen är att priserna stigit – senaste kvartalet till i snitt 6.841 kronor per kvadratmeter.

Grästorp:
– Inga affärer på bostadsrätter under senaste kvartalet och bara tre under tolvmånadsperioden. Därav ingen tillförlitlig statistik.
– Villamarknaden är större i grästorp men inte heller här kommer man fram till att priserna senaste tiden stigit och har betalats med 11.280 kronor per kvadratmeter senaste kvartalet.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet