Gå direkt till Nyheten (5-kvällars orientering på Djurgårdsudde)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 22 april 2018
  1. Dagens namn:
  2. Allan och Glenn
  3. I morgon:
  4. Georg och Göran

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

5-kvällars orientering på Djurgårdsudde

Publicerad torsdag, 13 juli 2017, 17:30 av Mikael Ingebäck

AI kväll med start klockan 18.00 börjar fjärde etappen av fem i motionsloppet 5-kvällars.

Det är i samarbete mellan sex orienteringsklubbar i västra skaraborg som sedan många år arrangerat tävlingen som ikväll landar på Djurgårdsudde. Etapp ett var i Ryda sedan följde tävlingarna i Istrum, Klyftamo och ikväll Lidköping. Tävlingen avslutas på  tisdag i Främmestad.

Lidköping VSK väljer skogen vid Djurgårdsudde för att terrängen är bra och för att kartan är relativt nyritad. Det finns också bra parkeringsmöjlighet för de mellan 100 och 150 motionärer som förväntas dyka upp till starten, som är fri emellan 18.00 och 19.00 .

ab

-Naturen här är ju helt fantastisk, speciellt en sån här kväll, säger en kisande Classe Ekberg, arrangör. 

Det är fem banor varav två är lite lättare och tre ganska svåra. Classe Ekberg förklarar att även om det inte är någon tävling så finns det ju möjligheter att, för den som vill, klocka sig mot klubbkompisar och jämföra olika tider för olika märken.DSC_0003

-Även om det är många år sedan digitaliseringen nådde orienteringen är det ju fantastiska möjligheter tekniken medfört,  förklarar Classe  Ekberg och visar sin fina låda med digitala markörer.

Det brukar vara emellan 15 och 20 motionärer från Lidköpings VSK som åker runt på 5-kvällars dessa veckor. Även om det är mest äldre på tävlingen så är återväxten god i klubben.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet