Gå direkt till Nyheten (Fogel värmer upp på hemmaplan)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 18 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. HildaH och ildur
  3. I morgon:
  4. Henrik

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Fogel värmer upp på hemmaplan

Publicerad onsdag, 12 juli 2017, 13:31 av Mikael Ingebäck

Elkjar_Fogel_9157Martin Fogel och Ann Elkjär bjuder upp till Tidernas dans på Stola herrgård. 

Martin Fogel kommer att vistas i Lidköping under några veckor. Anledningen till det är bland annat Lidköping Music Festival som han är med och arrangerar för 14:e året i rad. Han skall tillsammans med Ann Elkjär också delta i Musik på slott och herresäten. Detta samarbete mellan ABF, Lidköping, Götene och Skara kommun syftar till att ge Unika konserter i unika miljöer och har sedan starten 2001 varit mycket uppskattat.

Elkjar_Fogel_90231

Martin Fogel och Ann Elkjär har sedan studietiden på diplomutbildningen vid Royal Academy of Music i London, samarbetat. Deras gemensamma musikaliska resa sträcker sig över 15 år och innefattar festivaler som Stenungssunds Kammarmusikfestival, Kammarmusikfest i Helsingborg, Musik på Slott och Herresäten, Musik på Billingen, Lidköping Music Festival samt Brinkhall Concerts i Finland.

De båda unga musikerna uppmärksammades tidigt för sina uppträden och sitt samarbete. Det framförs musikaliska stycken som lämpar sig utmärkt för Gitarr och flöjt. Exempel på detta torde vara Bachs sonater, Toru Takemitsus drömska Toward the Sea, och Piazzollas Tangons Historia.

På Stola Herrgård kommer de på fredag ge en konsert med Guldkorn ur repertoaren ”Tidernas dans”.

 

 

 

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet