Gå direkt till Nyheten (Fullt ös på Rock Out)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 17 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hildegard och Magnhild
  3. I morgon:
  4. Orvar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fullt ös på Rock Out

Publicerad lördag, 08 juli 2017, 20:32 av Joakim Stegelmeyer

rock-out-2017-boppers-gitarrerVad kan passa bättre i anslutning till Power Big Meet än en konsert med ett flertal av Sveriges mest kända Rockartister – Rock Out på Rörstrand Center.  The Boppers med sin 50-talsrock var först ut i kvällens konsert. De firar i år 40 år som band och är minst sagt still going strong. Vid åttatiden hade ca 2 000 personer sökt sig till konserten och fler strömmade till. Nedan följer ett bildreportage från evenemanget. Det kommer att fyllas på med nya bilder under kvällens gång.

ikon-bildreportage

Direkt efter konserten åkte The Boppers till ett väntande flyg som skulle ta dem till nästa spelning ikväll i Åmotsfors. Snacka om att ligga i!

rock-out-2017-boppers-basMatte Lagervall har en underbart låg och samtidigt rapp basröst. Här försöker han få publiken att sjunga med. Trots ett tappert försök kom ingen i närheten av Matte.

rock-out-2017-refreshmentsEfter The Boppers följde The Refreshments. Även de bjöd på svängig rock n´roll med countryinfluenser.

rock-out-2017-refreshments-jonasJonas Göransson i The Refreshments i ett grymt gitarrsolo. Konsten att få en gitarr att låta som en äkta amerikanare!

rock-out-2017-jerry-1Jerry Williams har beskrivits som en levande legend. Det är stora ord men det ligger mycket i dem. Det finns få artister som har en sådan närvaro på scen och visar upp en sådan spelglädje. Ni som gillar rock – se honom live medan tid är!

rock-out-2017-jerry-4Han fyllde 75 i april men är otroligt livad på scen. Dessutom sjunger han fortfarande mycket bra. Kompet han hade med sig gick inte heller av för hackor. Showen bjöd på en kavalkad av egna gamla och nyare hits samt några covers, bland annat Chuck Berrys Roll Over Beethoven. Publiken tycktes uppskatta det. Sista ordinarie numret blev  I Can Jive, till publikens stora jubel.

Kvällen avslutades sedan med av Rydell & Quick, en av Sveriges mest efterfrågade shower med mer än 4 000 konserter bakom sig. Rock ackompanjerad av mycket ljuseffekter och pyroteknik. Tyvärr har vi inga bilder från framträdandet då det kolliderade med andra uppdrag.

rock-out-2017-tidig-publikRedan klockan 17 började publiken släppas in till konsertområdet på Rörstrand Center. Inne på gården hade så kallade foodtrucks ställts upp och den tidiga publiken passade på att njuta av lite mat innan konserten. Ungefär 2 000 biljetter hade köpts på förhand. Uppgifterna från arrangören om det totala antalet besökare var lite osäker, men förmodligen låg det någonstans mellan 2 000 och 3 000 personer.

rock-out-2017-regnskyddVädret på sen eftermiddag var hyfsat varmt om än lite blåsigt. Arrangören var dock förutseende och sålde regnskydd ifall det skulle komma regn under kvällen.