Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Räcker pengarna?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 15 november 2019
  1. Dagens namn:
  2. Leopold
  3. I morgon:
  4. Vibeke och Viveka

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Räcker pengarna?

Publicerad fredag, 30 juni 2017, 12:00 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Nu närmar sig veckan med det stora motorevenemanget – största i världen ha några påstått, men det är lite tveksamt med tanke på de stora motorarenorna i världen.
Nu närmar sig också facit – har alla förberedelser gjorts rätt.

Antagligen har väldigt mycket gjorts rätt. Redaktören stod dock i en kö till bankomat på torsdagen – och här samtalades lite om hur man skulle få ut kontanter nästa vecka. Hur långa blir kön? Hur länge räcker pengarna i bankomaten?
Ja, vi får väl se.
Men det var lite glatt också, en kvinna försökte få ut semesterpengar i euro. Misslyckad vände hon sig till mannen bakom som förstod hur man skulle göra. Uttaget lyckades. Kvinnan vände sig glad om och gav mannen en kram. Han kommenterade:
– Oj, det är faktiskt min bröllopsdag…

Förresten var det kö inne på banken också – det var många som villa växla in småpengarna och sedlarna som inte längre är giltiga – ja, de fungerar denna dag ut.

I en intervju i Lidköpingsnytt i veckan väcktes fråga:
Är kommunen schyst i kulturarbetet?
I Lidköping finns flera företagare som arrangerar evenemang. Men de anser sig nästan chanslösa mot kommunens satsning i stadsträdgården bl a. Är detta en konkurrens att ta hänsyn till?

Tipsa inte tjuven via sociala medier.
Nu varnar bankernas kreditövervakning för att tjuvar utnyttjar sociala medier för att se om människor är bortresta. Samma varning har tidigare kommit från Polisen – lägg inte ut bildhälsningar från semesterresan förrän ni kommit hem. Bankerna uppmanar också: Kolla kontot ofta!

Ett annat sätt att slippa överraskande inbrott är förstås att alltid sitta hemma och vakta. Hur kul är det?

God helg