Gå direkt till Nyheten (Kultur på bron)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 26 augusti 2019
  1. Dagens namn:
  2. Östen
  3. I morgon:
  4. Rolf och Raoul

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kultur på bron

Publicerad lördag, 17 juni 2017, 12:20 av Joakim Stegelmeyer

kulturbron-manniskor

Denna vecka är det full fart i Lidköpings centrum. Just nu pågår evenemanget Kulturbron, där ett antal olika aktiviteter med anknytning till kultur visas upp. Det är allt från sång och dans till måleri och skulptur. Det digra programmet startade kl. 10 och håller på till 15. Även idag är vädrets makter med arrangörerna och många människor hade kommit till torget och torgbron för att njuta av kultur en solig lördag. Här följer ett bildreportage som uppdateras under dagen.

kulturbron-trollkarl-2Knaster & Knas underhöll med trolleri och har här fått hjälp ur publiken av Mattis. Det verkar dock inte riktigt gå som de båda har tänkt sig…

kulturbron-serieteckningNicolas Krizan kommer att hålla en kurs i serieteckning för barn mellan 8 och 12 år i början av augusti. Här håller han på att göra om två syskon till häftiga seriefigurer.

kulturbron-moas-tantÄven en av Moa Andersson tanter satt och solade sig på bron. Moas tanter visas på en utställning i konsthallen som pågår till den 26 augusti.

kulturbron-folkdansgilleÄven Lidköpings Folkdansgille var på plats och bjöd upp till dans mitt på bron.

kulturbron-devetduKl. 12 var det dags för gruppen De Vet Du att inta scenen. Gruppen deltog i årets Melodifestival med låten Road Trip och deras musik kan väl bäst beskrivas som party-pop. Här ses de skriva autografer efter framträdandet. Undrar hur länge den armen inte kommer att tvättas?

kulturbron-odermatt-1Strax efter visade Karin Odermatt, Jessie i Jecko & Jessie, upp akrobatik på hög nivå i en ställning som byggs upp precis bredvid särmarkska pumpen.