Gå direkt till Nyheten (Motortorsdag med kontinental känsla)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 17 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hildegard och Magnhild
  3. I morgon:
  4. Orvar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Motortorsdag med kontinental känsla

Publicerad torsdag, 15 juni 2017, 21:46 av Joakim Stegelmeyer

motortorsdag-torgetSå var det dags för årets första motortorsdag i Lidköping. I den fina sommarkvällen hade många Lidköpingsbor sökt sig till centrum för att beskåda vackra och intressanta bilar och motorcyklar. Under sommaren arrangeras sju motortorsdagar – den sista går av stapeln den 10 augusti. Här följer ett bildreportage från evenemanget.

motortorsdag-matmarknadPå torgets norra sida pågår International Street Market som även på kvällen lockade många besökare, från barnfamiljer till pensionärer. För en gångs skull var Lidköpings centrum riktigt livat en vardagskväll.

motortorsdag-kaffeEn av handlarna på marknaden hade nog kvällens minsta bil – om den nu kan kallas det – från vilken han sålde italienskt kaffe.

motortorsdag-hotrodMånga fina fordon fanns utställda. Det här är en så kallad hotrod byggd på en Ford från 1932.

motortorsdag-skofangareInte bara amerikanska bilar återfanns på torget. Skomakare Davidsson, en känd Lidköpingsprofil, ställde ut sin Citroën CV 2. Passande nog hade han försett den med med skofångare i fram!

motortorsdag-bilhandlareVisst är detta ett elegant sätt för en bilhandlare att marknadsföra sig! Skylten satt på en vacker Buick från 1937.

motortorsdag-muskelmotor

Det fanns även riktiga muskelpaket utställda. Motorn sitter i en amerikansk pickup och är nog på ganska många hästkrafter. Mullrar säkert högt och drar en och annan droppe bränsle.

motortorsdag-lowrider

I vissa kretsar är det populärt med så kallade lowriders, d v s att sänka sin bil ganska ordentligt. Undrar om det går lägre än så här?

motortorsdag-godisGodis går alltid hem. Det här ståndet, där de säljer brittisk fudge, var ett av matmarknadens mest välbesökta.