Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Allt och inget)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juli 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Allt och inget

Publicerad fredag, 02 juni 2017, 11:58 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2I dag har redaktören inte mycket att tillägga. Ändå har det fallit in några rader här. 
Inte mer dock än att någon korkad person fått för sig att sommarredaktionen innehåller något som kan omsättas till knark via hälare.
Skadorna gör dock redaktören förtvivlad. Förbannad. Frustrerad. Här finns inget värdefullt att hämta när ingen är där.

Det fick en knepig följd, för redaktören fick bråttom att bege sig till nämnda redaktion för att titta till det. I bilen skrevs en notis på padda. Det försöker redaktören undvika. Det blir nämligen lätt otroliga felstavningar. Felstavningar bestod främst i att mellanslag föll bort. Mellanslag är viktiga för det kan bli underliga ord om de saknas. Felet sågs, men glömdes för stunden. Stunden blev lite väl lång innan en läsare ifrågasatte intellektet hos redaktören. Ifrågasättandet ifrågasätts i detta fall inte, konstaterar en generad redaktör.

Nåja, det har lättat upp genom flera trevliga intervjuoffer denna vecka. Hoppas det fortsätter så. Sommaren brukar nämligen vara annorlunda än övriga tider på året. Människor berättar gärna mer, drar gärna till med en rolig historia.
Som den redaktören fick vid Ullersund på torsdagen:
– Jag blev tillfrågad om jag bott på Kållandsö hela livet. Jag svarade: Inte än…

Den nya bron över Ullersund är ett nytt exempel på hur viktigt det är med pensionärer. Vi vet att i många organisationer är seniorkvinnor motorn och en drivkraft – Röda korset, Svenska kyrkan m fl. Överallt där seniorer är inblandade handlar det om att arbeta socialt, samtidigt med det man bjuder på. Hur många flyktingar har inte de stickande i Röda korset klätt på i vinter?
Nu vill Lidköpings församling ha hjälp av värdar och värdinnor när turisterna kommer till S:t Nicolai. Redaktören är övertygad om att här kommer man att mötas av frivilliga seniorer.

Det är bra för samhället att pensionärerna blir fler och friskare.

På torsdagen hade redaktören ett samtal om det här med en annan pensionär.
– Tur vi har jobbet – vad skulle vi annars göra? Gräset är redan klippt. Änderna i dammen är redan smällfeta…

Hörde också om en bekant som blev pensionär 1 maj.
– Det fungerar väl sådär på jobbet utan mig. Men jag har sagt att dom får höra av sig om det behövs hjälp, vilket dom lovade.
Pyttsan. Har en person gått i pension och avtackats – där är banden klippta. Ingen chef skulle komma på tanken att ringa in en pensionär.
Se bara på vården, här finns i samhället gott om kraftfulla pensionerade sköterskor av olika slag. Hur ofta blir dessa ombedda att komma tillbaka för att göra något pass? Nej, hellre ringer man en redaktion  och ondgör sig över bristen på personal.

Veckans missvisande svar kom från den pressinformation som var efter kommunstyrelsens arbetsutskott i onsdags.
Bertil Jonsson, Moderat och oppositionsledare, råkade säga fel.
– Jaha, sa redaktören för att inleda informationen. Hur är det med oppositionen?
– Ja,  vi ska inte klaga, sa Bertil Jonsson, som dock snabbt insåg att han egentligen inte vill bli citerad på detta, det är ju hans uppgift att klaga.

På tisdag är det helgdag igen. En röd dag som är märkt med blått och gult. Vi firar det lite mer och mer i Sverige. Många som kommit till oss från andra länder berikar ofta det här firandet – och undrar varför svenskarna inte deltar i större utsträckning. Tja, det kan vi fråga oss på tisdag.

Nu tillönskas God Helg