Gå direkt till Nyheten (Höjda OB-tillägg i sjukvården redan från i höst)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Höjda OB-tillägg i sjukvården redan från i höst

Publicerad Tuesday, 30 May 2017, 12:18 av Redaktionen

vgregion-ikonI dag tog regionstyrelsen beslut om att GrönBlå Samverkans tidigare aviserade budgetsatsning på medarbetarna i vården inleds redan till hösten i år. I den GrönBlå majoritetens förslag till budget 2018, som också antogs som regionstyrelsens förslag idag, framhålls att Västra Götalandsregionen som arbetsgivare behöver fokusera på att tillvarata och premiera befintlig personal och samtidigt arbeta för att attrahera nya medarbetare.

I förslaget till budget 2018 prioriteras därför en satsning på höjda ob-tillägg till vårdpersonal som arbetar obekväm arbetstid. Målet är att på sikt dubblera denna ersättning. Förslag bygger på att regionstyrelsens personalutskott, i ett första steg, tillförs 262 mnkr 2018. Denna satsning kan alltså inledas redan i år enligt dagens beslut i regionstyrelsen.

Regionstyrelsen gav ett uppdrag att redan till mötet i juni få fram ett detaljerat förslag till hur ett genomförande av höjt ob-tillägg kan ske med start från den 1 september i år.

– Det är mycket tillfredställande att Västra Götalandsregionen kan uppvisa en så stark och stabil ekonomi. Det ger oss förutsättningar att inleda satsningen på vårdens medarbetare som vi aviserat i budgetförslaget för 2018 med en kvarts miljard redan till hösten i år, säger Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande.

Pressmeddelande