Gå direkt till Nyheten (Förhandlar med deltidsbrandmännen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 24 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förhandlar med deltidsbrandmännen

Publicerad fredag, 12 maj 2017, 09:19 av Björn Smitterberg

brand-160105-2

Kommuncheferna inom Räddningstjänsten Västra Skaraborgs område ska tillsammans med räddningschef och personalchef fortsätta diskussionen med Brandmännens Riksförbund. Det är kommunstyrelseordförandena i de samarbetande kommunerna som gett uppdraget.

Ambitionen är att hitta ett långsiktigt hållbart avtal som säkerställer personalförsörjningen. Diskussionen kommer inledas inom kort sägs i ett kort pressmeddelande i dag.

Lidköping, Grästorp, Vara och Essunga samarbetar inom Räddningstjänsten Västra Skaraborg. Praktiskt taget alla brandmän i beredskap (deltidsbrandmän) i Vara, Grästorp och Essunga har sagt upp sig i protest mot det nya avtal som skrivits under på nationella nivå.