Gå direkt till Nyheten (”Socialdemokraterna har en skev uppfattning om religiösa friskolor”)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

”Socialdemokraterna har en skev uppfattning om religiösa friskolor”

Publicerad Tuesday, 09 May 2017, 17:57 av Björn Smitterberg

kyrkans_gard_91208Lidköpingsprästen Richard Burén, komminister i Sunnersbergs församling och verksam bl a i Kyrkans gård Lockörn, anser att Socialdemokraterna har en skev uppfattning och hänvisar till kongressbeslutet att skolan skall vara fri från religiös påverkan.

– Att inte be med sina barn är också att påverka dem, skriver Richard Burén i en uppmräksammad artikel han publicerat i Svenska Dagbladet.

Han menar att det ofta fattas beslut med långt gående följder. Exempelvis att låta ett barn döpas eller inte döpas.

Situationen är också aktuell för att Sunnersbergs församling driver en friförskola – Pärlan – med kristna förtecken. Den har 24 platser och kö. Om S-kongressens beslut blir verklighet – vilket inte alls är säkert – kommer Svenska kyrkan att få stänga hundratals förskolor, och kanske lika många som drivs av andra religiösa samfund.

– Vi är inte särskilt oroliga. Dels så ska ett beslut av den här arten drivas igenom i riksdagen, och om det sker kommer det att ta många år innan det blir verklighet. Vi fortsätter som vanligt och tycker inte det finns anledning till oro, säger kyrkoherden i Sunnersberg, Monica Göransson.