Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: När intresset dog ut….)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: När intresset dog ut….

Publicerad fredag, 24 mars 2017, 12:00 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Det blev ingen bandyfinal för Villa Lidköping BK i år, året då allt fram till semifinal gått som på räls – sedan spårade det ur.
Plötsligt växlades också intresset för bandyfinalen bort. Ingen i Lidköpingstrakten talar om den längre, den final som skulle fylla debatterna på fikaraster, lunchsamtal och spaltmeter i vissa tidningar. Nu är det bara viss tidnings sportredaktion som skriver om bandy.

En speciell effekt blev att föreningen Villa blev stående med en mängd förbokade hotellrum i Stockholm till ingen nytta. De var bokade i förväg – men nu utannonserade till den som behöver via klubbens hemsida.

I stället har fotbollen börjat rulla. Och intresset stiger i relation till solhöjden. Och kanske dröjer de inte länge förrän fotboll är en inomhussport även vintertid. Plan finns ju, även om den i första hand är isbelagd. Handboll skall spelas i Lidköpingsarenan strax före midsommar. En gång i tiden var handboll en sommarsport som spelades utomhus.

Moderaten Rasmus Möller kommer säkert att ta chansen att bli oppositionsledare i Lidköping. Han föreslås ju bli partiets förstanamn. Konkurrens finns hos Liberalerna, Centern och Kristdemokraterna. Men knappast hos Sverigedemokraterna vars insats i politiken senaste tiden präglats av förslag som för utomstående tycks vara komna från ovan, och inte sällan slår in öppna dörrar. Det var för övrigt ganska länge sedan partiets förstanamn Sune Larsson var synlig i fullmäktigesalen.

För närvarande är Rasmus Möller i Barn- och skolnämnden precis som socialdemokraten Mario Melani. Det är ingen överdrift att påstå att det vid pressötena efter nämndens möten slår gnistor mellan de båda. Tuffa motsättningar kan det var, men när pressen gått så går de båda kombattanterna ut och äter lunch tillsammans.

Ibland är vägarna till vinst krokiga
Lidköpings kommun har av sina egna inspektörer ålagts ett vite på 51.000 kronor för att inte problem på en skola åtgärdats.
Men genom att vänta kunde kommunen få ut en 275.000 i statligt bidrag till åtgärderna. En rejäl vinst genom att utnyttja regler som står emot varandra.

Det är vår i luften och trädtopparna.
Här en färgbild av ett svartvitt bygge från torsdagen tagen från redaktörens förstukvist:
skatbo170323
Nu skall det sägas direkt – det är inte förstukvisten på bilden. Det är helt andra kvistar. Redaktörens förstukvist är alls inte så högt upp. Men även i dag på morgonen kunde redaktören konstatera att i bland kvistarna på bilden hade det byggts på ytterligare. Skatorna arbetade hårt med att bryta av kvistar och använda i sitt bygge. Det måste finnas en liten ingenjör i varje skata.

Själv är redaktören absolut inte ingenjör. Häromdagen inköptes en flaska med fönsterputsmedel. Den har redaktören fått öppna med tång. Putsmedlet sprutade åt alla håll.

Nu skall redaktören gå ut i solen. Det ska bli en ganska ledig helg. I den inglasade kuvösen var det över 30 grader på torsdagskvällen.

God helg tillönskas.