Gå direkt till Nyheten (Biopremiärer på Folkets Hus denna vecka
Syskon till mördad gjorde dokumentär)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Biopremiärer på Folkets Hus denna vecka
Syskon till mördad gjorde dokumentär

Publicerad Friday, 24 March 2017, 07:15 av Redaktionen

 

Brev till en seriemördare
På väg till fotbollsträningen blir 16-årige Kamal skjuten med fem skott. Polis och tidningar börjar snabbt spekulera om gängrelaterat våld och hämnduppgörelser. Även inom Kamals familj undrar man. Vad hade han gjort för att någon skulle vilja skjuta honom? Åren går utan några svar. Oron och sprickorna inom familjen växer sig allt större. Men så en dag ringer polisen och säger att de gripit en misstänkt – Peter Mangs. Kamals syster bestämmer sig för att få veta mer och skriver ett brev till mannen som orsakat så mycket smärta. Av detta har den mördade pojkens syskon gjort en dokumentärfilm.
Regi: Manal Masri (Kamals syster)
Språk: Svenska, svensk text
Ålder: 7 år
Längd: 1 tim 25 min
Genre: Dokumentär

Den osynlige gästen
Adrián Doria, en ung affärsman på toppen av sin karriär, vaknar upp i ett hotellrum som är låst från insidan, tillsammans med sin älskarinna Lauras döda kropp. Utan någon som helst logisk förklaring som kan rentvå honom från brottet anlitar han stjärnadvokaten Virginia Goodman. I en kamp mot klockan arbetar de under en natt med att utreda vad som egentligen hände.
Regi: Oriol Paulo
Språk: Spanska, svensk text
Ålder: Från 15 år
Längd: 1 tim 46 min
Genre: Deckare, thriller

The Salesman
Filmen som kammade hem årets Oscar för bästa utländska film handlar om Emad och Rana som tvingas lämna sin bostad då ett renoveringsarbete i en närliggande byggnad äventyrar deras säkerhet. De flyttar in i en tillfällig lägenhet i Teherans centrala delar. En incident knuten till lägenhetens förre ägare kommer dramatiskt att förändra det unga parets liv.
Regi: Asghar Farhadi
Språk: Persiska/engelska, svensk text
Ålder: 15 år
Längd: 2 tim 4 min
Genre: Drama, thriller

Nocturama
Allt börjar en morgon i Paris. En handfull ungdomar från olika bakgrunder rör sig genom stadens labyrintiska gator och tunnelbanesystem, en och en, men synkroniserat. De verkar följa någon sorts plan och sluter upp på samma ställe. Vid ett varuhus under stängningstid börjar upploppet.
Regi: Bertrand Bonello
Språk: Franska, svensk text
Ålder: 15 år
Längd: 2 tim 11 min
Genre: Action, drama, thriller

bioprog