Gå direkt till Nyheten (Regionens ekonomi: Plus 1,6 miljarder 2016
– Behövs för att klara sjukvården)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Regionens ekonomi: Plus 1,6 miljarder 2016
– Behövs för att klara sjukvården

Publicerad tisdag, 21 mars 2017, 11:08 av Björn Smitterberg

Hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen står inför flera stora utmaningar. De kräver att Västra Götalandsregionen har en stabil ekonomi så att investeringar för framtiden kan göras.
– Därför är det mycket positivt att resultatet i årsbokslutet för 2016 visar på 1,6 miljard, att det är ordning och reda i ekonomin och att regionen har ett rejält eget kapital, skriver den politiska ledningen i ett uttalande om bokslutet.

– Västra Götalandsregionen står inför stora satsningar vad gäller omställning av vården för mera nära vård och en förbättrad situation av akutvården. Detsamma gäller framtidens vårdinformationsmiljö som kommer förbättra arbetsmiljön och leda till mer patienttid för medarbetarna i vården. En förutsättning för att vi ska klara dessa utmaningar är att vi har en god ekonomi, vilket är glädjande att konstatera att vi har, säger Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande.

– Det vore betydligt värre om vi fortsatt att dras med stora underskott, som regionens sjukhus hade när GrönBlå Samverkan tillträdde. Då hade våra möjligheter idag varit ytterst begränsade och kanske istället fått fokusera på besparingar och indragningar.

Likt många kommuner i Västra Götaland och flera andra landsting kan Västra Götalandsregionen glädjas åt ett starkt resultat. Det faktum att ett stort antal kommuner, men även landsting gör goda ekonomiska resultat kommenteras även positivt av Lena Micko på nationell nivå, ordförande för Sverige Kommuner och Landsting (SKL).

Årsredovisningen för Västra Götalandsregionen visar ett starkt resultat för regionens hela verksamhet. Sjukhusgrupperna har i flertalet fall ett resultat helt i linje med budgeten. Detta har tidigare varit mycket ovanligt. Även utvecklingen inom kollektivtrafiken har varit positiv med fler resenärer och ökade biljettintäkter.

– Många har givetvis bidragit till årets goda resultat och våra medarbetare har gjort betydelsefulla insatser för att ge alla våra invånare en god vård. Ett varmt tack till all medarbetare och alla förtroendevalda för ert arbete under 2016, avslutar Johnny Magnusson.