Gå direkt till Nyheten (Stora upphandlingar för el och avlopp
ABB och Sweco vinnande budgivare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stora upphandlingar för el och avlopp
ABB och Sweco vinnande budgivare

Publicerad fredag, 10 mars 2017, 15:01 av Björn Smitterberg

reningsverkNär Teknisk Servidcenämnd hade sammanträde på torsdagen blev det klart att ABB skall leverera ställverk och Sweco skall projektera avloppsreningsverket. Det är tilldelningsbeslut som fattats, och det dröjer ett par veckor innan  beslutet träder i kraft.

ABB ska leverera ett ställverk på 52 kilovolt (kV) till den nya stationen som byggs vid Ekestubben där Lidköping ansluts till Vaattenfalls regionnät. ABB var det enda företag som lämnade anbud.

Sweco Environment AB vann upphandlingen för systemhandling och detaljprojektering av det nya avloppsreningsverket som ska byggas vid Ängen nära Ekestubben. Tre företag lämnade anbud och ett av dem uppfyllde inte kraven.

Besluten gör att dessa båda stora projekt för Lidköpings kommun följer tidsplan och budget.

Ekestubben är den station där Lidköping  i framtiden tar emot el från det regionala nätet. Syftet med att bygga en ny mottagningsstation är att säkerställa elförsörjningen för ett växande Lidköping. Med den nya stationen kommer Lidköping att ha reservmatning av el från två håll. En ytterligare anledning är att säkra långsiktigt låga taxor. Den nya mottagningsstationen ska vara klar 2018.

Kommunfullmäktige fattade i januari beslut om att det ska byggas ett nytt avloppsreningsverk i Lidköping. Anledningarna är att det nuvarande är gammalt och behöver rustas upp och moderniseras, och att kapaciteten behöver utökas. Det nya reningsverket beräknas vara i drift år 2021.