Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: En skruv lös)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 26 augusti 2019
  1. Dagens namn:
  2. Östen
  3. I morgon:
  4. Rolf och Raoul

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: En skruv lös

Publicerad fredag, 10 mars 2017, 11:55 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2

Nu städas Lidköping. Utmärkt vårtecken, även om det var ett bakslag denna vecka då arbetet skulle ha börjat. Snöhögen på Nya stadens torg blev ansenlig.

Lite skvaller:
Ett bygge på Kållandsö måste rivas. Ägaren har i ett par år kämpat för att få behålla bygget, men inte fått igenom sitt krav på dispens från strandskyddet. Ägaren har varit en av förkämparna för Miljöpartiet. Dock inte i Lidköping.

Mer skvaller:
Skatteverket har i månader gjort reklam för att man skall hämta deklarationsblanketterna via e-postprogram.
Så visade det sig att att blanketterna med å, ä och ö är felskrivna.
Om man nu heter Björn och blivit felstavad – kan då någon annan betala skatten…?

Har du börjat tänka semesterresa än?
Grekland börjar åter bli på topp bland resenärerna, enligt ett pressmeddelande i veckan.
Ja, varje vecka kommer det hundratals pressmeddelande som bara kastas bort. Ett pressmeddelande ifrågasatte om redaktören hade snygga muskler. Oavsett om redaktören har snygga muskler eller ej så kunde här erbjudas sådana i form av mirakelkur. Nu har redaktören passerat det skede i livet då egna kroppsformerna inte alltid är som för 50 år sedan. Då tyckte redaktören att människor som då var i hans nuvarande ålder var gamla. Nu är man där själv men känner sig ung (med vissa förbehåll).

Många kommer med tillrop angående redaktörens skadade arm.
Nu kan redaktören meddela att det finns bevis för att han har en skruv lös. Annars gav träffen med läkare ett hoppfullt intryck.

Sjukvården har lite problem med personer som kommer med småsaker. för någon månad sedan var redaktören på en av stadens vårdcentraler för att plocka bort stygn. Det var otroligt många i väntrummet. Hur orkar personalen… Ingen kan ju negligeras.

Sjukhuspersonalens löner sätts centralt, men sjukvården är regional. Det betyder att alla kan skylla ifrån sig när det gäller personalens löner. Dags för ett nytt initiativ? Grästorp och Götene hör till de kommuner som bjuder extra för kompetent sommarpersonal. Det kanske behövs men i grunden är det fel.

Vårtecken – det är när man börjar få höra att det är dags att putsa fönster.

Nu är det ju tur att man inte bor högst upp i ett höghus. Men det kan vara jobbigt nog på marknivå. Redaktörens fönsterputs har trots flera försök aldrig blivit godkänd. Det finns alltid en chef i någon form som hittar en rand, en skuggning eller en hörna som fram till sin upptäckt varit helt osynlig för redaktörens känsliga syn. Högtryckstvätt – kan det vara något?

fonsterputs

God Helg