Gå direkt till Nyheten (Polis tog fastighet i beslag – och säljer den!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Polis tog fastighet i beslag – och säljer den!

Publicerad måndag, 06 mars 2017, 09:16 av Redaktionen

Nu har det ovanliga skett att Polisen i samband med ett tillslag i en narkotikaaffär tagit en fastighet i norra Skaraborg i beslag. Domstolar har bestämt att fastigheten skall tas från ägarna och nu säljer Polisen fastigheten.

Det berättar Polisen i ett pressmeddelande i dag.

Under ett halvårs tid bedrev polisen i Skaraborg spaning mot en enskilt belägen fastighet i Undenäs. Tack vare utplacerade kameror med rörelsedetektorer fick spanarna ett bra grepp om vilka som besökte fastigheten och vilka fordon som användes.

Vid tillslaget i november 2015 greps sex personer och vid husrannsakan visade det sig att fastigheten använts för en omfattande industriell odling av marijuana. Verksamheten hade pågått sedan 2006 då gärningsmännen köpte fastigheten just för att odla narkotika så ostört som möjligt. Till grannarna sa man att byggnaden var en lagerlokal för utrustning för ett rockband. Johan Rapp, chef för utredningssektionen, är nöjd med domen på drygt sex års fängelse för huvudmännen och att fastigheten nu ska säljas.

Vid rättegången yrkade åklagaren på att fastigheten skulle förverkas vilket både tingsrätt och hovrätt gick med på.

Kronofogden beslutade om kvarstad i avvaktan på laga kraft vunnen dom. Det var en ovan situation för polisen att ha ansvaret för en fastighet under en längre tid.

– Fastigheten togs upp bland polisens tillgångar och vi tillförordnade en tillsyningsman för att förvalta fastigheten. Nu har domen vunnit laga kraft och fastigheten är ute till försäljning. Utgångspriset för fastigheten är 275.000 kr.